Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας

14-08-2018

Στην ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας προχωρά το υπουργείου Υγείας. Με σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καλεί  μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμίδας, οι οποίοι κατέχουν τα ανάλογα ανά προκυρησσόμενη θέση τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποσπαστούν για τρία (3) έτη με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στην Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και στο Περιφερειακό Γραφείο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας Μακεδονίας – Θράκης σε θέσεις Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών, να υποβάλλουν  αίτηση.

Το σύνολο των προκυρησσόμενων θέσεων είναι εκατό δέκα τρεις (113) και αφορούν στην κεντρική υπηρεσία: 15 υγειονομικούς επιθεωρητές, 45 διοικητικούς – οικονομικούς, 7 κοινωνικούς, και 18 βοηθούς επιθεωρητές. Αντίστοιχα στο περιφερειακό γραφείο Μακεδονίας – Θράκης, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά 7 υγειονομικούς επιθεωρητές, 7 διοικητικούς – οικονομικούς, 3 κοινωνικούς και 11 βοηθούς επιθεωρητές.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας είτε ταχυδρομούνται είτε κατατίθενται στο Τμήμα Πρωτόκολλου του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 19, Τ.Κ. 10433), συνοδευόμενες από κλειστό φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και απευθύνονται προς τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας με την ένδειξη: «Αίτηση συμμετοχής στην πρόσκληση για την πλήρωση θέσεων Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών της Κεντρικής Υπηρεσίας και του Περιφερειακού Γραφείου Μακεδονίας-Θράκης του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.)».

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας συνοδεύονται από:

α) Βιογραφικό σημείωμα.

β) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία βεβαιώνεται ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα είναι ακριβή και αληθή με τη δέσμευση να προσκομιστούν εφόσον ζητηθούν.

γ) Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει επιβληθεί στον υπάλληλο πειθαρχική ποινή και δεν εκκρεμεί σε βάρος του πειθαρχική δίωξη.

Σημειώνεται ότι η παρούσα πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων είναι ιδιαίτερη για κάθε μία από τις παραπάνω προκηρυσσόμενες θέσεις και συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με διαφορετικές αιτήσεις να υποβάλλουν υποψηφιότητα τόσο για την Κεντρική Υπηρεσία όσο και για το Περιφερειακό γραφείο Μακεδονίας – Θράκης. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή γίνεται αυτοτελώς.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας  λήγει την 06 – 09 – 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00. Οι υποψήφιοι που θα υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας,  θα αξιολογηθούν κατά τα οριζόμενα των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του ν.2920/2001 (ΦΕΚ 131/Α΄/2001), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, από την Τριμελή Γνωμοδοτική Επιτροπή η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας.

Η επιλογή γίνεται μετά από συνέντευξη ενώπιον της Τριμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής, η οποία αξιολογεί τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων και διαμορφώνει γνώμη για την προσωπικότητα και την ικανότητα άσκησης καθηκόντων Επιθεωρητή ή Βοηθού Επιθεωρητή.

Η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό επιλογής το οποίο περιέχει πίνακα επιλεγέντων και πίνακα κατάταξης ισάριθμων επιλαχόντων υποψηφίων ο οποίος θα μπορεί να ενεργοποιείται σε περίπτωση μη πλήρωσης των θέσεων από τον πίνακα επιλεγέντων.