Κι όμως! Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να εντοπίσουν τον κόλπο τους

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το σώμα μας. Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να το κρατάμε και υγιές. Βέβαια υπάρχουν και τα περίεργα στον κόσμο. Γιατί, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, δεν είναι όλες οι γυναίκες γνώριμες με την ανατομία τους. Έρευνα έδειξε πως τουλάχιστον οι μισές γυναίκες δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν τον γυναικείο κόλπο σε ένα διάγραμμα.

1000 γυναίκες πήραν μέρος σε αυτή την έρευνα που έγινε στην Βρετανία. Από τις γυναίκες ηλικίας 26 με 35 μόνο οι μισές κατάφεραν να υποδείξουν στο διάγραμμα που είχαν μπροστά τους ποιος είναι ο γυναικείος κόλπος. Οι κοπέλες ηλικίας από 16 έως 25 είπαν πως δεν αισθάνονται αρκετά ενημερωμένες όσον αφορά στα γυναικολογικά ζητήματα ενώ μια στις δέκα είπε πως δυσκολεύεται να μιλήσει ανοικτά στον γυναικολόγο της.

Το ένα τρίτο μάλιστα των νέων γυναικών είπε πως αποφεύγει να πάει στον γυναικολόγο επειδή ντρέπεται. Είναι χαρακτηριστικό πως το 40% των γυναικών από 16 έως 25 ετών δεν χρησιμοποιεί καν τη λέξη κόλπο και χρησιμοποιεί άλλες λέξεις και εκφράσεις για αναφερθεί στον γυναικείο κόλπο.

In this article