Νέα Γρίπη: Κλείνουν δύο σχολεία λόγω πολλαπλών κρουσμάτων
Κλειστά μένουν από σήμερα και για επτά ημέρες το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου και το Λύκειο των Μελισσίων, εξαιτίας της εμφάνισης πολλαπλών κρουσμάτων της νέας γρίπης σε καθηγητές και μαθητές.
Είχε προηγηθεί το κλείσιμο ορισμένων τάξεων στα σχολεία αυτά, ωστόσο χθες επιβεβαιώθηκαν επιπλέον περιστατικά καθώς και πολλές απουσίες μαθητών με ανάλογα συμπτώματα. Συγκεκριμένα, στο Λύκειο Μελισσίων παρουσιάστηκαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του της νέας γρίπης Α(Η1Ν1) στη δευτέρα Λυκείου, ενώ από την πρώτη τάξη απουσίαζαν 7 μαθητές που ανέφεραν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Την ίδια ώρα στο 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, επιβεβαιώθηκε ότι δύο μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού έχουν προσβληθεί από την νέα γρίπη ενώ 15 μαθητές απουσίαζαν λόγω συμπτωμάτων γρίπης.
Έτσι, η Νομαρχία Αθηνών αποφάσισε - ύστερα και από σχετική εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) - να "σφραγίσει" τα δύο σχολεία για επτά ημέρες.
Καθώς η έξαρση της νέας γρίπης κλιμακώνεται, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει "λουκέτο" και σε άλλα σχολεία τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πάντως, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
Tags:

.jpg)



