Σεξ: Πόση γυμναστική χρειάζεται ο άντρας για να έχει καλές επιδόσεις;

26-12-2016
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την σχέση της γυμναστικής με το σεξ. Η άσκηση σίγουρα βοηθά τον άντρα να έχει περισσότερη αντοχή στο κρεβάτι. Πόση γυμναστική όμως; Πόση άσκηση χρειάζεται να δει ο άντρας διαφορά στις επιδόσεις του στο σεξ; Η επιστήμη δίνει την απάντηση.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν τα στοιχεία για 2.000 άνδρες, ηλικίας από 51 έως 87 ετών.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσοι γυμνάζονταν έντονα επί 20 έως 30 λεπτά την ημέρα, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με αυτούς που δεν γυμνάζονταν σχεδόν καθόλου. 
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας στη Μασαχουσέτη διαπίστωσαν πως όσο λιγότερο ασκούνται οι άντρες, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία. Οι ειδικοί μάλιστα προσδιόρισαν και την άσκηση που βοηθάει τον άντρα στο σεξ: Γρήγορος βηματισμός για 3 χιλιόμετρα κάθε μέρα.
 
Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας Τζών ΜακΚίνλεϋ «η φυσική κατάσταση είναι σημαντική για να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όργανα του σώματος – ιδίως αυτά που απαιτούν καλή παροχή αίματος».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και ακόμα μια μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, η οποία έδειξε πως οι μεσήλικες άντρες που άρχισαν να γυμνάζονται τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, επί μια ώρα κάθε φορά, είχαν τακτικότερες σεξουαλικές επαφές. Οι εθελοντές ανέφεραν επίσης καλύτερη διατήρηση της στύσης και πιο ικανοποιητικούς οργασμούς.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: