Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής στο νομό Λέσβου

26-12-2016

Ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό της Ομάδας των 28 Εθελοντών Ιατρών και Νοσηλευτών στο πλαίσιο της εκστρατείας Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης του Σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» στο νομό Λέσβου, με στόχο τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων όλων των κατοίκων, παιδιών και ενηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της δράσης η οποία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» πραγματοποιήθηκαν 3.174 ιατρικές πράξεις. Εξετάστηκαν 360 παιδιά και 200 ενήλικες, – πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί ενώ παραπέμφθηκαν 6 παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. Α. Κυριακού» για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις – από τις περιοχές: Πέτρα, Μόλυβο, Σκουτάρο, Στύψη, Μήθυμνα, Σκαλοχώρι, Φίλια. Επόμενος στόχος της δράσης είναι η διερεύνηση αιτιών του αυξημένου ποσοστού παιδιών με προβλήματα θυρεοειδούς και παχυσαρκίας.

Η στήριξη της δράσης από τον Όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς όπως τόνισαν και οι εκπρόσωποι του Σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» “οι κάτοικοι αισθάνονται παγιδευμένοι σε μια κατάσταση την οποία δεν επέλεξαν και που αυξάνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα τόσο σε θέματα υγείας όσο και στο κοινωνικο/βιοτικό τους επίπεδο. Οι δομές υγείας αδυνατούν πολλές φορές να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πρόληψης, αφενός μεν εξαιτίας των κενών στελέχωσης που υπάρχουν, αφετέρου δε, με τον όγκο δουλειάς που έχει προστεθεί λόγω των γεγονότων”.