Σεξ: Τρεις τρόποι με τους οποίους ο οργασμός ωφελεί την υγεία

26-12-2016
Το πρώτο πράγμα που κάνει κανείς όταν έχει κάποιο πόνο είναι να πάει ένα αναλγητικό. Φαίνεται όμως πως υπάρχουν και πιο… φυσικοί τρόποι για να περάσει κάποιος πόνος. Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο οργασμός είναι ένα φυσικό αναλγητικό.
 
Έρευνες έχουν δείξει πως ο οργασμός δεν έχει μόνο την ιδιότητα να μας ικανοποιεί σωματικά και ψυχολογικά. Μπορεί και να να μειώσει ή και να εξαφανίσει κάποιους πόνους στο σώμα σας.
 
Οι χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη που εκκρίνονται στον οργανισμό κατά τη διάρκεια του οργασμού, σας κάνουν να αισθάνεστε ευτυχία, έξαψη, ζεστασιά, ή ακόμα και υπνηλία. Όταν αυτές οι ουσίες εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος εκτός από την αύξηση στην ευχαρίστηση, φέρνουν και ανακούφιση από τους πόνους.
 
Ποια είναι όμως τα 3 είδη προβλημάτων υγείας που μπορεί να λύσει ο οργασμός;
 
Πονοκέφαλοι
Έρευνα του 2013 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cephalalgia, έδειξε πως ο οργασμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της ημικρανίας ή του πονοκεφάλου. Βασική προϋπόθεση όμως για να λειτουργήσει ως αναγλκητικό είναι ο οργασμός να είναι πλήρης
 
Λόξιγκας
Μελέτη του 2000 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Family Physician, περιέγραψε την περίπτωση ενός 40χρονου άνδρα που μετά από σχεδόν 1 χρόνο με λόξυγγα, τον ξεπέρασε τελικά μετά από έναν έντονο οργασμό.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο οργασμός λειτουργεί το ίδιο και για τις γυναίκες, όσον αφορά τον λόξυγγα, όπως αναφέρεται και σε άλλη μελέτη του 1990 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Internal Medicine.
 
Πόνοι περιόδου στις γυναίκες
Πριν τον οργασμό, η μήτρα της γυναίκας είναι πιο χαλαρή. Τη στιγμή του οργασμού όμως, αυξάνεται η ροή του αίματος στο σημείο,με αποτέλεσμα να μειώνονται και οι πόνοι που αισθάνονται πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου. Με άλλα λόγια, η συστολή των μυών της μήτρας κατά τη διάρκεια του οργασμού, απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που ενεργούν ως φυσικό χαλαρωτικό ενάντια στον πόνο.
Οι ειδκοί τονίζουν πως οι γυναίκες που αυνανίζονται αναφέρουν συχνά ότι αυτό τις βοηθά να νιώθουν ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου και ακόμη και βελτίωση σε άλλα “συνοδευτικά” συμπτώματα, όπως ευερεθιστότητα και ιδιοτροπία.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: