Τροποποιεί τον Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ο Παύλος Πολάκης

26-12-2016

Σε μερική τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του ΕΟΠΥΥ, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με απόφαση που συνυπογράφουν οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας και Οικονομικών: 

«Ο Οργανισμός συνάπτει συμβάσεις με τους παρόχους υγείας για την αγορά υπηρεσιών νοσοκομειακής, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, λοιπών ειδών και μέσων περίθαλψης, καθώς και με τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες που διατίθενται για τη διαβίωση – κατοικία ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Με τις συμβάσεις αυτές, προσδιορίζονται οι όροι που διέπουν τις συμβατικές υποχρεώσεις των συμβαλλομένων, μέσα στο πλαίσιο των κειμένων κάθε φορά διατάξεων για τα προβλεπόμενα όρια αμοιβών.». 

Η απόφαση – έχει αναδρομική ισχύ από 01-01-2016 – ελήφθη, μεταξύ άλλων, από «το γεγονός ότι προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) η οποία δεν μπορεί να προβλεφθεί θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του φετινού εγκεκριμένου προϋπολογισμού του (Κ.Α.Ε.0673.05, Φορείς Υποστήριξης Αναπηρίας ύψους ποσού 59.625.004 ευρώ)».