7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε προτού παντρευτείτε

26-12-2016

Σε αντίθεση με αυτά που διαβάζουμε στα παραμύθια οι σχέσεις για να πετύχουν θέλουν δουλειά! Για αυτό ας έχετε υπόψη σας τα τελευταία ευρήματα των κοινωνιολογικών μελετών, εάν θέλετε η σχέση σας να κρατήσει για πάντα.

1) Μην περιμένετε να φτάσετε τα 23 για να δεσμευτείτε. Το πιο πιθανό είναι εάν έχετε αυτή την άποψη τελικά θα χωρίσετε. Το 2014 το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια σε έρευνα που έκανε, διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί από 18 ετών  έως 60 ετών που συγκατοικούν ή παντρεύονται, αυτοί  που έχουν 30%μεγαλύτερες πιθανότητες να χωρίσουν, είναι αυτοί που «κάνουν το μεγάλο βήμα» σε πιο ώριμη ηλικία.

2)Οι φράσεις που χρησιμοποιούνται κατά το ταξίδι-πρώτη περίοδο του μέλιτος γεμάτες από πάθος αγάπη και αισθήματα έλξης και έκστασης του ενός για τον άλλο μπορεί να είναι ωραίες, αλλά σύμφωνα με τον ψυχολόγο Cary WLewandowski Jr από το πανεπιστήμιο του  Monmouth, κρατάνε το πολύ για ένα χρόνο.

3) Όταν ξεκινάει η συγκατοίκηση, τότε ξεκινάνε και κάποιες διαπιστώσεις, πχ. στον ένα μπορεί να αρέσει η ακαταστασία, ο άλλος όμως μπορεί να τη μισεί.

4)Εάν ενθουσιάζεσαι κάθε φορά που ακούς τα καλά νέα του συντρόφου σου, τότε είσαι σε καλό δρόμο για να κρατήσει η σχέση παραπάνω. Σε πάρα πολλές μελέτες, ζευγάρια που έχουν τη συνήθεια να γιορτάζουν καλά πράγματα που τους συμβαίνουν, έχουν καλύτερες και μεγαλύτερης διάρκειας σχέσεις. 

5)Οι καλύτεροι γάμοι είναι αυτοί που γίνονται μεταξύ φίλων. Μία έρευνα από το  National Bureau of Economic το 2014 απέδειξε ότι όσο πιο φίλοι νιώθει ένα ζευγάρι μεταξύ του, τόσο περισσότερο νιώθει ικανοποίηση από τη ζωή.

6)Όσο πιο κοντά είναι ένα ζευγάρι σε ηλικία, τόσο περισσότερο …μακροημερεύει η σχέση του. Σύμφωνα με το Emory University, ζευγάρια που έχουν μεταξύ τους πέντε χρόνια διαφορά, έχουν 18% πιθανότητες να χωρίσουν, ενώ ζευγάρια με δέκα χρόνια διαφορά, έχουν 39% πιθανότητες για διαζύγιο.

7)Τέλος η δυσφορία έρχεται γρήγορα, σε ζευγάρια που δεν κάνουν μαζί τις δουλείες του σπιτιού. Πάνω από 60% των Αμερικανών, παραδέχονται ότι το μοίρασμα των δουλειών ενός σπιτιού, παίζει κρίσιμο ρόλο, στο εάν θα είναι πετυχημένος ο γάμος ή όχι.