Οι γυναίκες είναι πιο ευχαριστημένες από ποτέ με το σώμα τους

26-12-2016

Η κοινή πεποίθηση είναι πως οι γυναίκες δεν είναι ποτέ ευχαριστημένες με το σώμα τους και πως έχουν ανασφάλειες με την εμφάνιση τους. Κι όμως! Φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ανεξάρτητη έρευνα στην Αμερική έδειξε πως οι γυναίκες αποδέχονται πλέον το σώμα τους περισσότερο από ποτέ.

Ο ψυχολόγος Dr. Bryan Karazsia από το College of Wooster στο Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών και η ομάδα του έκαναν μετα-αναλυση 81 διαφορετικών ερευνών που έγιναν σε μια περίοδο 14 ετών και αφορούσαν πανω από 23.000 γυναίκες.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως παρά την αύξηση των ποσοστών της παχυσαρκίας οι γυναίκες φαίνεται να δηλώνουν πιο ικανοποιημένες από το σώμα τους και πιο ασφαλείς με την εμφάνιση τους.
Από την έρευνα μάλιστα φάνηκε πως οι άντρες είναι πλέον εκείνοι που σήμερα αισθάνονται περισσότερο ανασφαλής με τα περιττά τους κιλά. Αν και κι αυτοί παρουσιάζουν μια αύξηση στην αυτοπεποίθηση τους σε σχέση με το παρελθόν.
 
Γιατί όμως υπάρχει αυτή η στροφή στην ψυχολογία των γυναικών; Όπως εξηγεί ο Dr. Karazsia αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι πλέον στα μέσα ενημέρωσης προβάλλονται θηλικά πρότυπα με περισσότερες καμπύλες.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: