Έως 21 Οκτωβρίου, η προθεσμία αίτησης ενδιαφέροντος για τις κενές θέσεις στο ΕΣΥ

Γιατρός
26-12-2016

Από σήμερα έως και 21η Οκτωβρίου 2016 έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρουν για την κάλυψη κενών θέσεων στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του υπουργείου Υγείας.

Ιατροί, που είχαν συμμετάσχει σε Προκηρύξεις – Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος του Υπουργείου από το 2011, καταθέτουν αίτηση χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, (εκτός κι αν τα δικαιολογητικά ήταν ελλιπή, τα οποία και συμπληρώνουν). Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτή την περίπτωση είναι η σαφής αναφορά στην προκήρυξη ή πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε λάβει μέρος ο υποψήφιος (όπου και είχε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά), καθώς και σε ποια κατηγορία ιατρών ήταν (υπόχρεων ή επί θητεία).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γενικοί γιατροί, οι γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου και οι γιατροί επί θητεία.  Σμειώνεται ότι οι γενικοί γιατροί προηγούνται των υπόχρεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και των επί θητεία. Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα προκήρυξη έχουν και γιατροί που υπηρετούν με παράταση θητείας.

Το έντυπο της αίτησης είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.moh.gov.gr), μαζί με την προκήρυξη.

Μάλιστα έχει προβλεφθεί, σε Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.Δ.Υ. – Περιφερειακά Ιατρεία και Π.Ε.Δ.Υ – Κέντρα Υγείας, θα καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ.

Στους Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.Δ.Υ – Κέντρα Υγείας και Π.Ε.Δ.Υ – Περιφερειακά Ιατρεία του Βορείου Αιγαίου, θα καταβάλλεται επίσης επίδομα. Το ίδιο ισχύει και για τους Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.Δ.Υ – Κέντρα Υγείας και Π.Ε.Δ.Υ – Περιφερειακά Ιατρεία του Νοτίου Αιγαίου αλλά και για τους ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.Δ.Υ. – Κ.Υ. και Π.Ε.Δ.Υ. – Περιφερειακών Ιατρείων των Ιονίων Νήσων.