Στα 2000 ευρώ η αποζημίωση των ιδιωτών γιατρών

23-11-2020

Στα 2.000 ευρώ ορίστηκε η αποζημίωση των ιδιωτών ιατρών που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας έναντι του Covid-19. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι ιδιώτες ιατροί θα «συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών, με αμοιβή ίση με αυτή του Επιμελητή Β’».

Όπως διευκρινίζεται η αποζημίωση των ιδιωτών γιατρών «είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα».

Για τους συνταξιούχους γιατρούς που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο σύστημα, πλην αυτών που παρέχουν αποκλειστικά τις υπηρεσίες τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, συνεπάγεται την καταβολή των ακαθάριστων συντάξεών τους, κύριων και επικουρικών, μειωμένων κατά 30%, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπουργείο Υγείας: Προχώρησε στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη