Αυτή είναι η διαδικασία αλλαγής φύλου (video)

17-01-2017

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τις ιστορίες ανθρώπων που αισθάνονται πως έχουν γεννηθεί σε λάθος σώμα. Ανθρώπους που κάποια στιγμή αποφασίζουν να προχωρήσουν σε επέμβαση αλλαγής φύλου ώστε η εμφάνιση τους να ταιριάζει με αυτό που πραγματικά αισθάνονται. Με αυτό που νιώθουν πως είναι. Ποια είναι όμως αλήθεια η διαδικασία που ακολουθεί μια τέτοια απόφαση;

Μια εγχείρηση αλλαγής φύλου μπορεί να έχει υψηλό κόστος. Τόσο σε ψυχικά όσο και σε οικονομικά αποθέματα για τον/την ασθενή. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μια τέτοια επέμβαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την μακρόχρονη επίτευξη και διατήρηση μιας εναλλακτικής και πιο αρμόζουσας για το συγκεκριμένο άτομο ταυτότητας φύλου.

Η εγχείρηση αλλαγής φύλου από άντρα σε γυναίκα είναι συχνά πιο επιτυχημένη από εκείνη της αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άντρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό πέος από το να δημιουργηθεί λειτουργικός ιστός κλειτορίδας.

Η επέμβαση αλλαγής φύλου από άντρα σε γυναίκα περιλαμβάνει την αναμόρφωση των αρσενικών γεννητικών οργάνων, με τη μορφή ενός κόλπου. Μερικές φορές αναφέρεται ως αιδοιπλαστική (vaginoplasty) και επί της ουσίας συνεπάγεται την αφαίρεση των όρχεων και την αναστροφή του πέους.

Δείτε το βίντεο με το οποίο μπορείτε να δείτε τι ακριβώς γίνεται σε μια τέτοια διαδικασία. Έτσι θα έχετε και μια άποψη για το πώς ακριβώς ένας χειρουργός πραγματοποιεί αυτήν τη επέμβαση.