Τα μωρά αναγνωρίζουν το άγγιγμα της μητέρας τους πριν καν γεννηθούν

02-05-2017

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε από μελέτες που έχουν γίνει πως τα μωρά μπορούν να αναγνωρίζουν ήχους… ακόμα και την φωνή της μητέρας τους, πριν καν γεννηθούν. Όσο είναι ακόμα έμβρυα. Τώρα, μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως τα μωρά αντιλαμβάνονται το άγγιγμα της μητέρας τους όσο είναι ακόμα στην κοιλιά της.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Dundee στη Βρετανία χρησιμοποίησαν τρισδιάστατες εικόνες με υπέρηχο για να μελετήσουν τις κινήσεις των εμβρύων μέσα στη μήτρα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όταν η μητέρα άγγιζε και χάιδευε την κοιλιά της τα μωρά μέσα άπλωναν τα χεράκια τους προς το τοίχωμα της μήτρας σαν να ήθελα να την αγγίξουν.

Όπως διαπίστωσαν η επικεφαλής της έρευνας Dr Viola Marx και οι συνεργάτες της, το ίδιο δεν συνέβαινε όταν ο πατέρας άγγιζε την κοιλιά της μέλλουσας μητέρας.

Μετά από αυτά τα ευρήματα οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες που περιμένουν παιδί να αγαπούν το σώμα τους ακόμα κι αν αυτό αλλάζει και να είναι ανοικτές στο να δείχνουν τρυφερότητα ακόμα και στην κοιλίτσα τους που φιλοξενεί το μωρό τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πως να κάνω το μωρό μου να σταματήσει να κλαίει
Η χαρά της απόκτηση ενός μωρού κρατά μόλις έναν χρόνο