Ενσυνείδητη Διατροφή: Πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη φυσική πείνα από τη συναισθηματική

22-05-2017

Η  φυσική πείνα είναι ένας αρχέγονος αλλά  αξιόπιστος τρόπος για τη ρύθμιση της πρόσληψης των τροφών. Όμως, το άγχος, και οι συχνές αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις, μπορεί να μας προκαλέσουν την επιθυμία να φάμε ή να συνεχίσουμε το φαγητό/ποτό, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει μια φυσική ανάγκη για περισσότερο φαγητό. Πολλές φορές  υπερκαταναλώνουμε φαγητό όταν είμαστε χαρούμενοι, γιορτάζουμε αλλά και όταν έχουμε άγχος, βαριόμαστε, νοιώθουμε μοναξιά, είμαστε στεναχωρημένοι ή διψασμένοι κλπ. ‘Έτσι γίνεται μία συνήθεια και ανάγκη για περισσότερο φαγητό από όσο χρειαζόμαστε και τελικά αυξάνεται το βάρος μας ή δυσκολευόμαστε να το χάσουμε.

Η Ολιστική Ενσυνείδητη Διατροφή βοηθά αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Γιατί η Ενσυνείδητη Διατροφή είναι η επικέντρωση της πλήρους προσοχής μας στο φαγητό, όπου όλη η σκέψη μας, η πρόθεση μας και οι αισθήσεις μας, επικεντρώνονται στο γιατί τρώμε και πίνουμε την συγκεκριμένη στιγμή.  Βοηθά στο να ξεχωρίζουμε την φυσική πείνα από την συναισθηματική και να απολαμβάνουμε την τροφή με το μυαλό και το σώμα μας, χωρίς να νοιώθουμε στέρηση και ενοχές.

Η Ολιστική Ενσυνείδητη Διατροφή δεν είναι μια άσκηση με υπεράνθρωπη συγκέντρωση, αλλά μάλλον μια δέσμευση για εκτίμηση και σεβασμό του εαυτού μας και πάνω απ’ όλα για απόλαυση του φαγητού, που τρώμε κάθε μέραΜπορεί να εφαρμοστεί  με σαλάτα ή με το παγωτό, με μπάρες βρώμης ή με σοκολάτα και οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.

Η πρώτη ελεύθερη συνάντηση για την εισαγωγή και “μύηση” στην “Ενσυνείδητη Διατροφή” θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη στις 24 Μαΐου 2017 από τις 10.30πμ -12μμ στο Olon Holistic Wellbeing –Τεπελενίου 4, Παπάγου 15669,

Κρατήσεις θέσεων: 210-6516268 ή 6940558773. Θέσεις περιορισμένες ( 8-10 άτομα). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 www.olonbalance.gr