Νοσοκομείο Κέρκυρας: Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει ταξίδια στο παρελθόν

13-06-2017

Γεγονότα και καταστάσεις που αφορούσαν στο παρελθόν, κατηγορεί το Νοσοκομείο Κέρκυρας τη ΠΟΕΔΗΝ ότι χρησιμοποίησε σε δελτίο τύπου που εξέδωσε. Το νοσοκομείο Κέρκυρας αντικρούει την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και με τον ειρωνικό τίτλο “το ταξίδι στο παρελθόν είναι δυνατό μέσα από τα δελτία τύπου της ΠΟΕΔΗΝ”, σημειώνει:

 

Αναφέρθηκε ((η ΠΟΕΔΗΝ), σε μία νοσηλεύτρια ανά βάρδια σε κλινικές του νοσοκομείου, γεγονός που σταμάτησε από 6μηνου, αλλά ίσχυε κατά κόρον πριν το 2016.

Στην υπολειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ξεχνώντας ότι πλέον όλα τα κέντρα υγείας του νομού καλύπτονται με 2 ιατρούς σε εφημερία, ότι καλύπτεται το ιατρείο του αεροδρομίου 24ώρες το 24ώρο με ενεργό εφημερία και ότι πλέον λειτουργεί εφημεριακά το Κέντρο υγείας αστικού τύπου μέσα στην πόλη της Κέρκυρας. Στο μπάχαλο του 2015 έχει μείνει μάλλον η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναφέρθηκε στη μονάδα τεχνητού νεφρού που είχε αφεθεί στη μοίρα της και για πρώτη φορά από το μακρινό 2010 είδε νέες προκηρύξεις 2 μονίμων θέσεων ιατρών το 2016 και 2017. Στην ίδια μονάδα που επίσης μετά από πολλά χρόνια έγιναν προκηρύξεις επικουρικών ιατρών για να καλυφθούν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί.

Αναφέρθηκε σε ελλείψεις ιατρών, όταν για πρώτη φορά από το 2010 έγιναν 10 προκηρύξεις μονίμων θέσεων ιατρών και οι θέσεις επικουρικών σχεδόν διπλασιάστηκαν (20 από 14 στα μέσα του 2016).

Αναφέρθηκε σε έναν μόνο νευρολόγο, ξεχνώντας ότι κάτι τέτοιο ισχύει από το 2014 και ότι για πρώτη φορά προκηρύχθηκε θέση επικουρικού το 2016.

Αναφέρθηκε σε μη σύνταξη πλήρους προγράμματος εφημεριών παθολογικής. Κάτι τέτοιο όμως γινόταν κατά κόρον επί χρόνια. Τώρα το πρόγραμμα καλύπτεται, αλλά η ΠΟΕΔΗΝ όπως αναφέραμε μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο..

Αναφέρθηκε σε παραιτήσεις 3 παθολόγων. Δεδομένου του ταξιδιού στο παρελθόν θα πρέπει να την διορθώσουμε ότι οι παραιτήσεις από το 2009 έως το 2016 των παθολόγων ήταν 7 και όχι 3. Από την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης δεν υπάρχει καμιά.

Αναφέρθηκε σε μη πρόσληψη Παθολόγων.. Την παραπέμπουμε στη διαύγεια, καθώς ολοκληρώθηκε μόλις προ 3ημέρου πρόσληψη παθολόγου. Ξέχασε φυσικά να αναφέρει και την προκήρυξη και 1 θέσης επικουρικού ιατρού που είναι κενή εδώ και 6 μήνες λόγω έλλειψης ενδιαφερομένων.

Αναφέρθηκε στην παραίτηση του δ/ντη της χειρουργικής κλινικής. Την παραπέμπουμε στην ομόφωνη απόφαση του ΔΣ επ’ αυτής (με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων ιατρών και εργαζομένων) που επεξηγούν το γεγονός.

Αναφέρθηκε σε παράκαμψη αποφάσεων επιστημονικού συμβουλίου. Προφανώς κάτι τέτοιο γινόταν στο παρελθόν, όταν ουσιαστικά αυτό υπολειτουργούσε και οι αποφάσεις έβγαιναν από τις διαπροσωπικές σχέσεις διευθυντων με τους τότε διοικητές. Μάταια περιμένουμε να μας αναφέρουν 1 τουλάχιστον απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου και της διευθύντριας ιατρικής υπηρεσίας που δεν εφαρμόστηκε από την παρούσα διοίκηση.

Όσο για την κινδυνολογία για τη ζωή ασθενών, γνωρίζουμε ότι η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως χόμπι την απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δημόσια νοσοκομεία. Καθώς όμως το δελτίο προφανώς αναφέρεται στο παρελθόν, είναι λογικό να μην αναφέρεται η έναρξη λειτουργίας οργανωμένου τμήματος επειγόντων από τον Μάιο του 2017 για πρώτη φορά στην ιστορία του νοσοκομείου.

Αναφέρει για κλήση σε απολογία διοικητικών υπαλλήλων, κάτι τελείως ψευδές.

Αναφέρεται σε πίεση για παραίτηση προϊσταμένης ξεχνώντας ότι ήταν η τρίτη παραίτηση σε 3 διαφορετικούς διοικητές τα τελευταία 3 χρόνια.. (είπαμε ταξίδι στο παρελθόν).

Αναφέρθηκε σε συντηρήσεις κτηριακού εξοπλισμού, που είχαν σταματήσει πλήρως μέχρι τα τέλη του 2015, όταν ο προϋπολογισμός ήταν κατά 30% μικρότερος. Ξέχασε μάλλον τις σπασμένες πρίζες, ψευδοροφές και μπάνια, που πλέον έχουν επισκευαστεί.

Αναφέρθηκε στο μαγνητικό που σάπιζε στα υπόγεια επί 6 χρόνια και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη του 2016. (το ταξίδι στο παρελθόν που λέγαμε..)..Ξέχασε φυσικά να αναφέρει το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας που επίσης σάπιζε και πλέον λειτουργεί. Ξέχασε φυσικά να ανάφερει ότι επιστρέφει από μετεκπαίδευση ακόμα μια ιατρός τον Σεπτέμβρη ώστε να λειτουργήσει πλήρως ο μαγνητικός τομογράφος. Δε μας ανέφερε το γιατί από το 2011 που ο αξονικός τομογράφος θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί, δεν έγινε τίποτα.. Όσο για το μαστογράφο μάλλον ξέχασε ότι ολοκληρώθηκε μετά από 5 χρόνια η προμήθεια του μέσω ΕΣΠΑ και στο επόμενο διάστημα παραδίδεται..

Αναφέρθηκε σε καταργήσεις κλινικών. Η μνήμη του 2012 που το ψυχιατρικό νοσοκομείο Κέρκυρας έκλεισε, με 200 κλίνες να χάνονται και πολλαπλάσιες οργανικές θέσεις μάλλον δεν ήταν άξιες αναφοράς της ΠΟΕΔΗΝ τότε. Τώρα όμως που οι κλίνες του νοσοκομείου στο νέο οργανισμό αυξάνονται, μάλλον αδιαφορεί που οι παθολόγοι υποφέρουν στην πρωινή εργασία από την άνιση κατανομή στις 2 κλινικές (των 16 κλινών έκαστη). 2 μόνο ειδικευμένοι στη μια κλινική, 4 στην άλλη.…

Τέλος αμφισβητεί ότι για πρώτη φορά το 2016 υπήρξαν περισσότερες προσλήψεις, αντί αποχωρήσεων.. Δυστυχώς για την ηγεσία της που αρέσκεται στα ψέματα, πρέπει να αντικρούσει την αλήθεια που αντικατοπτρίζεται στη μείωση των οφειλομένων αδειών των προηγούμενων χρόνων στους νοσηλευτές κατά 34% με τις προσλήψεις που έγιναν για πρώτη φορά έγιναν τον τελευταίο χρόνο. Το ότι οι προσλήψεις μόνιμων είναι φυσικά περισσότερες από τις αναφερόμενες και αυτό λεπτομέρεια.

Όσο για τους διοικούντες τα προηγούμενα χρόνια που πρωτοστατούσαν σε διεκδικήσεις καθείς εδώ στην Κέρκυρα μπορεί να μειδιάσει…