Εκδικάζεται η υπόθεση της απίστευτης απάτης κατά του ΟΓΑ, ύψους 1,8 εκατομ. ευρώ

21-06-2017

Στο πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων θα εξεταστεί στις 28 Ιουνίου, μετά από διακοπή ,η έφεση στην απόφαση του κακουργιοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε δύο φορές ισόβια απολυθείσα πλέον υπάλληλος του ΟΓΑ, για απάτη κατά του ΟΓΑ ύψους 1.800.000 ευρώ . Η υπάλληλος  παραποιούσε, κάθε μήνα, τα ποσά στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πληρωμής  που υπέβαλλαν στον ΟΓΑ πέντε φαρμακοποιοί ,για να πληρωθούν για φάρμακα που χορηγούσαν στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα, ενώ η αξία των συνταγών που υπέβαλλαν οι φαρμακοποιοί  ήταν για παράδειγμα 10.000ευρώ για ένα μήνα, μετά την παραποίηση της συγκεντρωτικής κατάστασης από την υπάλληλο  πληρώνονταν στο διπλάσιο. Το επιπλέον ποσό το μοιραζόντουσαν οι φαρμακοποιοί και η υπάλληλος του ΟΓΑ .

Την απάτη είχε ανακαλύψει, ερευνήσει και στη συνέχεια διεκδίκησε την επιστροφή  από τους φαρμακοποιούς των  ποσών που καταχρηστικά τους πλήρωσε ο ΟΓΑ ,  η τότε Προϊσταμένη του τμήματος φαρμάκων του ΟΓΑ κ. Γεωργιάδου και τ. Γενική Επιθεωρήτρια ΥΠΕΔΥΦΚΑ . Σημειώνεται ότι η κ. Γεωργιάδου απομακρύνθηκε πρόσφατα  από τη θέση της Γενικής Επιθεωρήτριας από τον κ. Πολάκη, για να τοποθετηθεί «κομματικός εκλεκτός» του .