Αλλαγές στο όριο των 200 επισκέψεων το μήνα για τους συμβεβλημένους γιατρούς

28-06-2017

Τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται από συμβεβλημένους ιατρούς με το πρόσχημα της συμπλήρωσης των 200 επισκέψεων, βάζει η διοίκηση του Οργανισμού. Συγκεκριμένα από 1ης Σεπτεμβρίου οι συμβεβλημένοι ιατροί είναι υποχρεωμένοι να «καταχωρούν καθημερινά στο e-ΔΑΠΥ τόσο τις εκτελεσμένες (προκειμένου να τις αποζημιώνονται) όσο και τις προγραμματισμένες (προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια της διαδικασίας) ιατρικές επισκέψεις των ασφ/νων του ΕΟΠΥΥ, καθώς εξακολουθούν να καταγγέλλονται φαινόμενα μη εξυπηρέτησής τους».

Ο ΕΟΠΥΥ επικαλείται πρόσφατα έγγραφα της Γενικής Επιθεωρήτριας της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α., και του Συνηγόρου του Πολίτη και καταγγελίες ασφαλισμένων για φαινόμενα μη εξυπηρέτησής τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ «κι έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφ/νων του Οργανισμού» ανακοίνωσε ότι :

1. Καθορίζεται ως μέγιστος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφ/νων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι είκοσι (20) επισκέψεις, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της εξάντλησης του συνόλου των (200) επισκέψεων μέσα στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα, καθώς και ως ελάχιστος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), τα δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας

2. Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφ/νοι του ΕΟΠΥΥ.