Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουδαπέστη για τη 67η Σύνοδο του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του ΠΟΥ

12-09-2017

Επίσκεψη στη Βουδαπέστη για την 67η Σύνοδο του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι προσκεκλημένος του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης.

Ο Πρωθυπουργός απεύθυνε κεντρική ομιλία με θέμα: «Βιώσιμη ανάπτυξη, υγεία και ευεξία για όλους σε όλες τις ηλικίες». Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, δόκτωρα Tedros Adhanom Ghebreyesus. Κατά την παραμονή του στη Βουδαπέστη, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Ουγγαρία, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουδαπέστη.

Σημειώνεται ότι στην Σύνοδο θα υπάρξει παρέμβαση και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, σε γεύμα εργασίας σε επίπεδο Υπουργών, με θέματα την ψυχική υγεία και το φάρμακο, ενώ ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος θα εκπροσωπήσει το ελληνικό υπουργείο Υγείας σε συζητήσεις σχετικά με την ανοσοποίηση πληθυσμών και κυρίως όσων αφορά την προστασία των προσφύγων και μεταναστών, τη μικροβιακή αντοχή και τα υποδείγματα συνεργασίας εθνικών κρατών με τον ΠΟΥ.