Αυτή είναι η πιο σωστή ώρα για να ζυγιζόμαστε

Όλες οι γυναίκες που προσέχουν το βάρος τους έχουν αναρωτηθεί κάποια στιγμή: Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να ζυγίζομαι; Το πρωί μόλις ξυπνήσω; Το μέσημέρι; Μήπως το βράδυ πριν κοιμηθώ; Η απάντηση έρχεται από τους ειδικούς.

Το ζύγισμα στη ζυγαριά του σπιτιού αποτελεί για πολλούς μια καθημερινή ή τουλάχιστον συχνή συνήθεια. Η ώρα που ζυγίζεται κανείς θα πρέπει να είναι σταθερή. Θα πρέπει δηλαδή να ζυγιζόμαστε περίπου την ίδια ώρα της ημέρας και κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Αν για παράδειγμα ζυγίζεστε το πρωί μόλις σηκώνεστε νηστικοί ή γυρνώντας από τη δουλειά το μεσημέρι πριν φάτε το γεύμα σας, αυτή η ώρα πρέπει να κρατιέται σταθερή.

Γενικότερα όμως, η καλύτερη ώρα της ημέρας για ζύγισμα είναι το πρωί, ιδανικά αφού πάτε στην τουαλέτα και χωρίς ρούχα ή με τις πυτζάμες σας.

Το ζύγισμα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, η οποία περιλαμβάνει κατανάλωση υγρών όπως νερό, καφέ, χυμοί, και φαγητού με διάφορα σνακ, δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Κάτι επίσης σημαντικό είναι το να ζυγίζεστε πάντα στην ίδια ζυγαριά, καθώς ζυγαριά με ζυγαριά μπορεί να εμφανίζει από μικρές μέχρι μεγάλες αποκλίσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πόσο συχνά πρέπει να ανεβαίνετε στη ζυγαριά;

In this article