«Έκρηξη» Πατούλη για τo ενδεχόμενο να λειτουργήσουν μονάδες του ΟΚΑΝΑ χωρίς… γιατρούς!

Σε άμεση τηλεφωνική παρέμβαση προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ προχώρησε σήμερα το μεσημέρι η νομική υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γιώργος Πατούλης «εξεράγη» όταν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ διατύπωσαν τον κίνδυνο να λειτουργήσουν μονάδες θεραπείας του Οργανισμού χωρίς γιατρούς, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να παραιτούνται οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ που εργάζονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, καθώς είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν στις πολύ υψηλές ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΕΦΚΑ.

Εξάλλου, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, την ερχόμενη Τρίτη, προσβλέπουν πλέον οι γιατροί με «μπλοκάκι» που εργάζονται στον Οργανισμό, καθώς ελπίζουν ότι η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ θα αναλάβει τελικά τις ευθύνες της και θα αποφασίσει να καλύπτει ο Οργανισμός τις ασφαλιστικές  εισφορές των γιατρών με «μπλοκάκι».

Σε ανακοίνωσή του, την οποία εξέδωσε μόλις πριν από λίγη ώρα, ο ΙΣΑ αναφέρει τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί  το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των εργοδοτικών εισφορών των  38  γιατρών που εργάζονται στις Μονάδες Υποκατάστασης με δελτίο παροχής υπηρεσιών, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει κύμα παραιτήσεων των υπεύθυνων των Μονάδων.

Ειδικότερα το ΔΣ του ΙΣΑ, στo πλαίσιο της σημερινής του συνεδρίασης ενημερώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ ότι ήδη  πέντε γιατροί έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους γιατί αδυνατούν να καταβάλλουν τις εργοδοτικές εισφορές που μέχρι την αλλαγή του νόμου κατέβαλλε ο ΟΚΑΝΑ.

Ήδη την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται κάποιες Μονάδες του ΟΚΑΝΑ να μείνουν χωρίς ιατρό Σημειώνεται ότι οι γιατροί είναι υπεύθυνοι για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων που λαμβάνουν οι ασθενείς, για την τροποποίηση της δοσολογίας τους, την αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών κ.τ.λ.

Καθιστούμε υπεύθυνη τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα αποδεχτούμε εκπτώσεις ως προς την παροχή των απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών για τους  400 ασθενείς που εξυπηρετούνται από τις Μονάδες.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει  τον εξαναγκασμό άλλων εργαζομένων, σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος που αποτελεί πράξη ποινικά κολάσιμη».

In this article