Η λήψη βιταμινών «ασπίδα» στις χειμωνιάτικες ιώσεις

27-11-2017

Ο χειμώνας φέρνει μαζί του πολλά «δώρα»: το κρύο, την ανάγκη να βρεθούμε σε κλειστούς χώρους με ζέστη, μία λαχτάρα για ζεστά ροφήματα που αχνίζουν στο φλυτζάνι μας. Κυρίως όμως, ο χειμώνας φέρνει μαζί του ιώσεις όπως το κοινό κρυολόγημα αλλά και την γρίπη.

Πως να προστατέψετε την υγεία σας το χειμώνα

Για να παραμείνουμε υγιείς το χειμώνα και ενώ οι βαθμοί κελσίου μειώνονται διαρκώς, θα πρέπει, μικροί και μεγάλοι, να αυξήσουμε την προσοχή που δίνουμε στις πάγιες συμβουλές των γιατρών, όπως να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, αλλά και να τρεφόμαστε σωστά, ώστε ο οργανισμός μας να έχει μία ισορροπημένη πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων.

Διατροφή = Βιταμίνες = Υγεία

Όλοι έχουμε ακούσει ή διαβάσει ότι το πιάτο μας πρέπει να έχει ποικιλία τροφών και χρωμάτων. Κι αυτό γιατί, αν έχει μεγάλη ποικιλία, θα είναι πλούσιο και σε θρεπτικά στοιχεία. Η «ασπίδα» του οργανισμού μας πρέπει να περιλαμβάνει συνδυασμό βιταμινών, αμινοξέων,  μετάλλων και αντιοξειδωτικών.

Η καθημερινότητα εχθρός στην πρόσληψη βιταμινών το χειμώνα

 

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ο χειμώνας είναι μία δύσκολη εποχή για τον οργανισμός μας, ο οποίος καλείται να καταπολεμήσει όλες τις ιώσεις που μας περιτριγυρίζουν, ενώ ταυτόχρονα εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, την δουλειά, το σχολείο, την οικογένεια. Oι άμυνές μας μπορεί να είναι μειωμένες απέναντι στο κρυολόγημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πιθανά θα φταίει η κακή διατροφή μας. Εκτός κι αν φέρουμε μαζί μας έναν νέο σύμμαχο στην «μάχη».

Sustenium Immuno και Sustenium Immuno Junior, πλούσια σε βιταμίνες, για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος

 

To Sustenium Immuno είναι ένα Συμπλήρωμα διατροφής για τη περίοδο πριν και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, την εναλλαγή των εποχών και των περιόδων κοινού κρυολογήματος και άλλων λοιμώξεων, καθώς η σύνθεσή του συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τη μείωση της κόπωσης και της κούρασης, την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και τη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. To Sustenium Immuno αναπληρώνει την ανάγκη του οργανισμού σε Βιταμίνη Β1, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Β6, Βιταμίνη Β12, Παντοθενικό οξύ, Βιταμίνη PP (νικοτιναμίδιο), Χαλκό, Μαγγάνιο, Βιταμίνη C, Ψευδάργυρος, L-γλουταμίνη και  Γλυκίνη.

http://www.sustenium.gr/43/el/Sustenium-Immuno-/

Αντίστοιχα, για τους μικρούς μας φίλους υπάρχει τo Sustenium Immuno Junior που διαλύεται απευθείας στο στόμα με υπέροχη γεύση κόκκινων φρούτων  και προσφέρει αντίστοιχα οφέλη με τo Sustenium Immuno αλλά είναι ειδικά φτιαγμένο για παιδιά σχολικής ηλικίας

http://www.sustenium.gr/44/el/Sustenium-Immuno-Junior/

Επιπλέον συμβουλές για να παραμείνετε υγιείς το χειμώνα

 

Σωστή διατροφή: Το είπαμε και πιο πάνω αλλά αξίζει να το επαναλάβουμε. Όσο μεγαλύτερη η ποικιλία σε τροφές και χρώμα, τόσο μικρότερη η πιθανότητα να αρρωστήσουμε.

Προστασία απέναντι στα μικρόβια: Πλύσιμο χεριών, χρήση χαρτομάντηλου (ή ακόμα και του εσωτερικού μέρους του αγκώνα) όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, αποφυγή συνωστισμού και αερισμός των χώρων μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά τον οργανισμό μας και να μας φέρουν αντιμέτωπους με λιγότερους «εχθρούς» που εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα μας.

Ήπια μετάβαση από τη ζέστη στο κρύο: Όσο μπορούμε, καλό είναι να αποφεύγουμε να βρισκόμαστε απότομα από τη ζέστη στο κρύο. Ειδικά για τα παιδιά, πρέπει να φροντίζουμε να μην τα ντύνουμε υπερβολικά καθώς θα είναι πιο εύκολο να αρρωστήσουν όταν βρεθούν στο κρύο. Το σκουφάκι επιβάλλεται σε εξωτερικού χώρους εάν φυσάει ή μετά το μπάνιο.

Ελάττωση καπνίσματος: Ίσως ο χειμώνας είναι μία καλή ευκαιρία να μειώσουμε και το τσιγάρο προς όφελος της υγείας μας. Από τη μία πλευρά, για να καπνίσουμε πρέπει να βγούμε έξω από το γραφείο, την καφετέρια ή το μαγαζί, οπότε σίγουρα θα κρυώσουμε. Από την άλλη, το κάπνισμα επηρεάζει σημαντικά το αναπνευστικό μας σύστημα, καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις.