Σεξ: Γιατί πρέπει να κάνουμε μόνο το βράδυ

Είναι πιο εύκολο για ένα ζευγάρι να κάνει σεξ το βράδυ. Είναι η ώρα που έχουν τελειώσει με τις υποχρεώσεις της ημέρας, χαλαρώνουν κι έχουν περισσότερο χρόνο ο ένας για τον άλλο. Φαίνεται όμως πως υπάρχει άλλο ένα όφελος του να κάνεις σεξ βραδινές ώρες. Νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων έδειξε πως το βραδινό σεξ βελτιώνει τον ύπνο και λειτουργεί σαν «αντίδοτο» στην αϋπνία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Queensland στην Αυστραλία μελέτησαν 460 άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 70 ετών. Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι κοιμούνται πολύ καλύτερα το βράδυ αφού έχουν κάνει σεξ και μάλιστα το σεξ ήταν πιο «αποτελεσματικό» αν είχαν καταφέρει να φτάσουν και σε οργασμό.
Όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Μισέλ Λαστέλλα «μετά τη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό απελευθερώνεται μαζικά μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη». Ο ίδιος προσθέσει πως «η ορμόνη αυτή, όπως και άλλες, λειτουργεί σαν ηρεμιστικό κι έτσι μας βοηθά να αποκοιμηθούμε πιο γρήγορα».

Ο Δρ Λαστέλλα συμβουλεύει επίσης τα ζευγάρια να προτιμούν το σεξ από το να ασχολούνται με το κινητό τους πριν κοιμηθούν –μια συνήθεια που έχουν πολλοί σήμερα– αφού το όφελος στην περίπτωση αυτή θα είναι διπλό: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ακτινοβολία από την οθόνη του κινητού δυσκολεύει τον ύπνο, ενώ αντίθετα η ωκυτοκίνη θα κάνει τη… δουλειά της για να εξασφαλίσει τη χαλάρωση και την ξεκούραση που τόσο χρειαζόμαστε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος;
Σεξ: Τι κάνει γυναίκα κατά τη διάρκεια της επαφής και προδίδει πως ήταν άπιστη

In this article