Την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ βλέπει “αμαρτωλός” πανεπιστημιακός γιατρός από την Αλεξανδούπολη

07-12-2017

Την «πόρτα εξόδου» από το ΕΣΥ δεν αποκλείεται να δει το επόμενο διάστημα ιατρός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για «φακελάκι» και καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, τα δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πανεπιστημιακό ιατρό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, καθώς δέχτηκε το κατηγορητήριο που του καταλόγιζε χρηματισμό για το οποίο μάλιστα πιάστηκε επ’ αυτοφόρω.

Για τον πανεπιστημιακό ιατρό, άλλωστε, εκκρεμούν πειθαρχικές διώξεις από την διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο. Η σύλληψη του συγκεκριμένου γιατρού που καταδικάστηκε, είχε γίνει το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δέχθηκε τη σχετική καταγγελία από ασθενή, τη διερεύνησε και έτσι έφθασε στη σύλληψη του γιατρού

Σημειώνεται πάντως ότι ο εν λόγω πανεπιστημιακός ιατρός δεν αποτελεί το μοναδικό περιστατικό χρηματισμού που καταγράφεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς ένας ακόμα πανεπιστημιακός (διευθυντής κλινικής), με μακρά θητεία στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και με αξιοσημείωτη καριέρα, διώκεται επίσης.