Σισμανόγλειο: Η μάχη των σεντονιών μεταξύ αναπληρωτή υπουργού και εργαζομένων

11-12-2017

Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους εργαζόμενους, να εγκαλέσει τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πολάκη και να απομακρύνει τον διοικητή του νοσοκομείου, ζητούν οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, μετά τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη στο facebook. Καταλογίζουν δε σε όλους «πολιτική ανεπάρκεια την οποία επιχειρούν να κρύψουν δημιουργώντας προβοκάτορες εργαζόμενους».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων, μετά από έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή, καταγγέλλει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, «οι οποίοι χωρίς αισχύνη και ήθος, ο μεν πρώτος ενεργώντας με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” θέλησε να παύσει από τα καθήκοντά του προϊστάμενο τμήματος, παραβιάζοντας κάθε νόμιμη διαδικασία. Ο δε δεύτερος κατηγορεί τους εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο “ως παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια… που θα τα κόψουν όλα!!!».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «δίνουμε καθημερινά τη μάχη για το σεντόνι, τη μαξιλαροθήκη, την κουβέρτα, το κρεμοσάπουνο, τις χειροπετσέτες, τα γάντια, τον χαλασμένο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό με τη Διοίκηση του νοσοκομείου να μας τονίζει ότι οι οικονομικοί πόροι για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου είναι περιορισμένοι».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους:

-Σεντόνια δεν υπάρχουν επί μήνες στις εφημερίες του νοσοκομείου, χωρίς να παίρνει αυτό διάσταση επειδή δεν πρόκειται για ασθενείς συγγενείς συνεργατών της ηγεσίας της Αριστοτέλους.

-Οι διευθύνσεις των υπηρεσιών του νοσοκομείου αιτούνται επί μήνες σεντόνια, ιματισμό υλικά, ό,τι χρειάζεται κάθε κλινική για να λειτουργήσει, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα.

-Η βοηθός Θαλάμου της Χειρουργικής Κλινικής στην οποία νοσηλεύεται ο ασθενής της συνεργάτιδας του κ. Πολάκη στο Υπουργείο, σέρνει το πόδι της, με πόνο στο πρόσωπό της, αλλά παρόλα αυτά αλλάζει τα σεντόνια και φροντίζει τους 30 ασθενείς μόνη της.

-Στοχοποιήθηκε ο προϊστάμενος και η νοσηλεύτρια της κλινικής, που αγωνίζονται για τον άρρωστο και πρόκειται να ελεγχθούν πειθαρχικά.

-Βαριά ασθενείς μαζί με εργαζόμενους κλείστηκαν ανάμεσα σε δύο ορόφους, την προηγούμενη εβδομάδα, με κίνδυνο της ζωής τους, επειδή δεν επισκευάζονται τα ασανσέρ.

-Επί μακρόν παραμένει χαλασμένος ο υπέρηχος των ΤΕΠ (Επείγοντα).

-Πέντε αίθουσες παραμένουν κλειστές στα χειρουργεία, 6 κρεβάτια κλειστά στη ΜΕΘ, 80 κρεβάτια κλειστά στο Νοσοκομείο την τελευταία διετία.

-Κατά το ίδιο διάστημα αποχώρησαν 300 εργαζόμενοι ενώ προσλήφθηκαν 11.

-Συρρικνώνονται αργά και σταθερά οι υπηρεσίες υγείας του διασυνδεόμενου νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ.

-Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι και οι έφηβοι ασθενείς στους ψυχιατρικούς ξενώνες.

Σε ότι αφορά το ταμειακό διαθέσιμο πάνω από 5 εκατ. ευρώ το οποίο διαθέτει το νοσοκομείο σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Να λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό, η Διοίκηση να καλύψει τις ανάγκες και τις ελλείψεις του νοσοκομείου, που τόσο καλά γνώριζε ότι υπήρχαν και δε φρόντιζε να καλυφθούν!» .

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε σε καταγγελία συνεργάτιδάς του, σύμφωνα με την οποία όταν ζήτησαν σεντόνια από το νοσοκομείο η απάντηση που έλαβαν ήταν «δεν έχουμε φέρτε απ το σπίτι». Και όταν απευθύνθηκε στο διοικητή του νοσοκομείου, σε μισή ώρα βρέθηκαν και μοιράστηκαν σε όλους τους ασθενείς που χρειαζόταν και σεντόνια και κουβέρτες και μαξιλαροθήκες.