Πρεμιέρα σήμερα για 3 ΤΟΜΥ της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας

«Πρεμιέρα» κάνουν σήμερα – Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου – οι πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Πρόκειται για πρώτες τρεις ΤΟΜΥ, από τις 33, αρμοδιότητας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), τις οποίες θα επισκεφτούν και θα εγκαινιάσουν επισήμως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός.

Σύμφωνα μάλιστα με τον διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργο Κίρκο, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018 θα λειτουργήσουν άλλες τέσσερις ΤΟΜΥ στην περιοχή της αρμοδιότητάς του. Η 1η ΤΟΜΥ άρχισε να παρέχει τις υπηρεσίες της στις 5 Δεκεμβρίου στη Νικόπολη του δήμου Παύλου Μελά (ισόγειο κτιρίου στη διασταύρωση Γενναδίου και Κωλέττη), η 2η ΤΟΜΥ λειτουργεί από τις 5 Δεκεμβρίου στον δήμο Αμπελοκήπων (Ελευθερίας 48), ενώ η 3η από τις 6 Δεκεμβρίου στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου (στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου 12 και Κοσμά Αιτωλού 1).

Και οι τρεις ΤΟΜΥ λειτουργούν σε ισόγεια με δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμεΑ και θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της περιοχής που θα εγγράψουν οι γενικοί ιατροί και ο παιδίατρος.

Όπως είπε ο κ. Κίρκος, σε κάθε ΤΟΜΥ υπηρετούν τέσσερις γενικοί γιατροί (πρωινή και απογευματινή βάρδια), ένας παιδίατρος, ένας κοινωνικός λειτουργός, δύο νοσηλεύτριες, δύο επισκέπτες υγείας και δύο διοικητικοί υπάλληλοι. Στην πλήρη ανάπτυξή της η κάθε μονάδα έχει 12 εργαζόμενους, και σύμφωνα με τον νόμο για την Πρωτοβάθμια Υγεία, στην περιοχή αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ (νομοί Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Δυτική Μακεδονία) προβλέπεται να λειτουργήσουν συνολικά 33 ΤΟΜΥ.

In this article