Χωρίς …αποζημίωση από την απάτη των 12 εκ. ευρώ της DEPUY κινδυνεύει να μείνει το νοσοκομείο Έβρου

Χωρίς ….αποζημίωση από την απάτη των 12 εκ. ευρώ για ορθοπεδικά υλικά της  DEPUY , κινδυνεύει να μείνει το νοσοκομείου Έβρου παρά την οικονομική ζημία που υπέστη! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου κ. Δημήτρη Αδαμίδη, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή εταιρεία DePuy διακινούσε στην Ευρώπη ορθοπεδικά υλικά της αμερικάνικης Johnson & Johnson με φουσκωμένες  τιμές  κατά  35% (το  20% πήγαινε  σε  τσέπες  ορισμένων  γιατρών  και  το  15%  στην  εταιρεία) με αποτέλεσμα να ζημιωθούν την περίοδο 2000 – 2006 κατά 12 εκ. ευρώ 114 Ελληνικά Νοσοκομεία (ανάμεσά τους και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου).

Το Νοέμβριο 2016 άρχισε η δίκη 14 στελεχών της εταιρείας, που μετά  πολλές  διακοπές  έφτασε  στο σημείο  να  αποκλείσει  όλα  τα  ενοποιημένα Νοσοκομεία  από  την  παράσταση  πολιτικής  αγωγής. Είχαν προηγηθεί δίκες γιατρών σε Θεσ/νίκη και Πάτρα που καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές για την ίδια υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους δεν υπήρχαν γιατροί του Π.Γ.Ν.Έβρου.

Μεταξύ  άλλων  αποκλείστηκε  και  το  Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο Έβρου με το έωλο (κατά τη γνώμη μας) επιχείρημα ότι δεν δικαιούται να διεκδικεί τα κλεμμένα για λογαριασμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου!! «Δηλαδή δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο ότι το Π.Γ.Ν.Ε. αποτελεί συνέχεια των 2 Νοσοκομείων που το συναποτελούν σαν  νομικό  πρόσωπο.  Απόφαση  που  προκαλεί  έκπληξη,  αφού  το  Π.Γ.Ν.Ε.  κληρονόμησε την περιουσία των 2 νοσοκομείων, το προσωπικό τους και τα χρέη τους τα οποία και πλήρωσε στο ακέραιο», όπως αναφέρει ο διοικητής.

Συνεπώς –τονίζει ο κ. Αδαμίδης – «σύμφωνα με την απόφαση αυτή είμαστε κληρονόμοι-συνεχιστές των 2 νοσοκομείων μόνο ως προς τις υποχρεώσεις και όχι ως προς το δικαίωμα επιστροφής των κλεμμένων!! Άρα οι κλέφτες θα μείνουν στο απυρόβλητο;».

Και υπογραμμίζει: «η απόφαση αυτή που αφορά κατ’ αρχάς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, μειώνει μεν αλλά δεν μηδενίζει τις πιθανότητες να διεκδικήσουμε την επιστροφή των κλεμμένων , πράγμα  που  θα  κάνουμε  καταθέτοντας  αγωγή  κατά  της  εν  λόγω εταιρείας. Το  Π.Γ.Ν.Έβρου  θα  εξαντλήσει  κάθε  νόμιμο  μέσο  για  την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών».

In this article