Τέλος ο ΕΟΦ για την Κατερίνα Αντωνίου…

03-01-2018

Διατεθειμένη να μην θέσει εκ νέου το πρόσωπό της στη διάθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για τη θέση της προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Κατερίνα Αντωνίου, η θητεία της οποίας λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η πρόεδρος του ΕΟΦ έχει εδώ και αρκετούς μήνες αποχωρήσει επίσης από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρέσκεται να δηλώνει στους συνεργάτες της ότι εκείνη ανήκει στις «γραμμές» του «κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ», σαφής αιχμή κατά ορισμένων βασικών πλευρών της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί, αν και δεν είναι βέβαιο ότι συνδέεται με τη στάση της Κατερίνας Αντωνίου, το γεγονός ότι ο σύζυγος της προέδρου του ΕΟΦ, καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Υφαντής, έχει επίσης εδώ και αρκετούς μήνες παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου του Ανδρέα Ξανθού για τα θέματα της Ψυχικής Υγείας, αν και ο ίδιος συμμετείχε πολύ πρόσφατα ως εισηγητής σε ημερίδα για την εξέλιξη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας, ημερίδα την οποία  διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας.