Νέα ολιγοήμερη παράταση για την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis

24-04-2018

Σε νέα ολιγοήμερη παράταση  οδεύει η Επιτροπή προανακριτικής εξέτασης της Βουλής για την υπόθεσης Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα περί αναρμοδιότητα της Βουλής να ερευνήσει την υπόθεση και επιστροφή του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη, δεν είναι έτοιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Θοδωρής Δρίτσας αναμένεται να αιτηθεί ολιγοήμερη παράταση ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί στην δημοσιότητα ο βασικός κορμός του πορίσματος. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα στις 17:00 και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάθεση του τελικού πορίσματος που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια έως το τέλος Απριλίου.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση – κυρίως ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη –υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση συνδέεται με τις πορισματικές εκθέσεις που κατέθεσε σήμερα η αντιπολίτευση η οποία κάνει λόγο για σκευωρίας εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να πληγούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Συγκεκριμένα,  η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου «έστησε» σκευωρία με στόχο την σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας η Προανακριτική Επιτροπή, επέλεξε συνειδητά, να μην εξετάσει την υπόθεση. Αποφάσισε να μην εξετάσει μάρτυρες να μην διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα, μη επιτρέποντας την αποκάλυψη της αλήθειας. Αξίζει εν προκειμένω να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται προηγούμενο, όπου το σύνολο της Αντιπολίτευσης, αλλά και το σύνολο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων να ζητούν από επιτροπή που ελέγχεται από την κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει στην διερεύνηση υποθέσεως και αυτή να το αρνείται. Με τον τρόπο αυτό, η Επιτροπή κατέστη οργανικό μέρος της εξυφανθείσας από την Κυβέρνηση σκευωρίας για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης».

Αλλά και η  Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνει λόγο για σκευωρία με κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και συντονισμένους χειρισμούς απόκρυψης της αλήθειας.  Και τονίζει: «Η σπουδή με την οποία κατέληξε στην δήθεν αναρμοδιότητα η πλειοψηφία της Επιτροπής εντείνει την εικόνα της σκευωρίας και των κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης, εφόσον η πλειοψηφία αρνήθηκε εξαρχής να επιληφθεί ακόμα και της προδικασίας, ώστε αν τελικά οδηγείτο στην διάγνωση της αναρμοδιότητας να είχε ελέγξει πρώτα την εγκυρότητα των καταθέσεων των αποκαλούμενων «ανωνύμων» μαρτύρων, οι οποίοι κατηγορούνται από όλα ανεξαιρέτως τα αναφερόμενα πρόσωπα για απόλυτα ψευδείς, συκοφαντικές και δικονομικά άκυρες μαρτυρικές καταθέσεις. Για τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των μελών της Επιτροπής μας βρίσκει απολύτως αντίθετους από συνταγματικής, ποινικής και πολιτικής πλευράς».