DEMO ABEE: Περισσότερα από 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα και στον κόσμο

11-05-2018

Όπως αναφέρεται στην εταιρική της παρουσίαση, η DEMO ABEE πριν από πενήντα χρόνια δεσμεύτηκε για την ανάπτυξη και την επέκταση των δραστηριοτήτων μας με μόνο ένα στόχο: να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές επιλογές στον φαρμακευτικό κλάδο. Το όραμα και η στρατηγική της εταιρείας, εστιάζουν στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με ανταγωνιστικές τιμές, στην προώθηση καινοτόμων προϊόντων για την ανακούφιση χρόνιων ασθενειών και στις εξαγωγικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα μισό αιώνα μετά η εταιρεία συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη πιστή στη φιλοσοφία και το όραμα της. Διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο ενεσίμων φαρμάκων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής, με υπερσύχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 45.000 m2, στις οποίες περιλαμβάνεται και ένα ιδιαίτερα σύγχρονο εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου, έκτασης 1.500 m2. Κατέχει την πρώτη θέση σε νοσοκομειακές πωλήσεις (σε αριθμό τεμαχίων) στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών, ενώ διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης για βελτιωμένης μορφής ενέσιμα. Στην ιδιωτική αγορά το portfolio της εταιρείας αποτελείται από συνταγογραφούμενα σκευάσματα γενικής ιατρικής, ογκολογικά, καρδιολογικά, πνευμονολογικά, ουρολογικά, γαστρεντερολογικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

1.850 εγκεκριμένα σκευάσματα σε 84 χώρες και περισσότερα από 860 άτομα προσωπικό

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει αναπτύξει ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα, με το δίκτυο πωλήσεών της να εκτείνεται σε 84 χώρες, σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Νότιο Αμερική και Ωκεανία. Παράλληλα, εξάγει το 81% της ετήσιας παραγωγής της και ακολουθεί ταχεία επέκταση της γκάμας προϊόντων της στις διεθνείς αγορές εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την έγκαιρη και ασφαλή παράδοση. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Με 1.850 σκευάσματα εγκεκριμένα σε 84 χώρες και πάνω από 860 άτομα προσωπικό, η DEMO στοχεύει στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης και στην αξιόπιστη κάλυψη των αναγκών της αγοράς στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018. Συγκεκριμένα η DEMO αναβαθμίζει και επεκτείνει την γραμμή παραγωγής, με στόχο τον πολλαπλασιασμό της δυναμικότητάς, η οποία και τριπλασιάζεται μέσα σε ενάμιση χρόνο. Για παράδειγμα η εταιρεία παράγει σήμερα  περίπου 280 εκατομμύρια τεμάχια ετησίως ενώ με την καινούργια επένδυση θα ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια τεμάχια. 

Οι εργαζόμενοι αποτελούν τον πιο σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την επιτυχία της εταιρείας, σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρείας. Η DEMO από το  2011 που ξεκινά η ουσιαστική μεγάλη ύφεση για την Ελλάδα, όχι μόνο δεν προχώρησε σε απολύσεις και μειώσεις προσωπικού αλλά αντιθέτως προσφέρει διαρκώς νέες θέσεις και ευκαιρίες εργασίας. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, στην εταιρεία δημιουργήθηκαν 265 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το προσωπικό της, από 597 σε 865 εργαζόμενους. Από αυτές τις θέσεις, οι 54 δημιουργήθηκαν εντός του 2017 και οι 110 αφορούν εξειδικευμένους υπαλλήλους και επιστήμονες, συνεισφέροντας έτσι στη μείωση της ανεργίας, στην τόνωση της οικονομίας αλλά και στη μείωση της φυγής επιστημόνων στο εξωτερικό .

Η μέση ηλικία των εργαζομένων είναι 37,6 χρόνια, ενώ στη DEMO εργάζονται 28 κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου, 102 κάτοχοι Μεταπτυχιακού, και 210 απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.  To 65% των εργαζομένων είναι ηλικίας 25-40 και ένα στα τρία άτομα έχει τουλάχιστον 8ετή εμπειρία.

Διάκριση και βραβείο στα «Growth Awards»

Τον περασμένο Φεβρουάριο η DEMO ABEE διακρίθηκε ανάμεσα σε 8.000 επιχειρήσεις στα Βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” που διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton. Αξιολογήθηκαν από κάθε εταιρεία,  η οικονομική της εμφάνιση, η συνέπειά της  προς κάθε τρίτον, η αναπτυξιακή της  πολιτική , η λειτουργική της κατάσταση, οι επενδύσεις της, η εξαγωγική της δραστηριότητα και η έξωθεν καλή της μαρτυρία. Τα “Growth Awards” αποτελούν μία πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση των ελληνικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν συνδυάζοντας τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα.

Η DEMO αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Λειτουργική / Επιχειρησιακή βελτίωση», που ήταν μία από τις 6 κατηγορίες. 

«START YOUR JOURNEY»

 Ξεκίνα το ταξίδι σου στην Οικογένεια της DEMO 

Πρόγραμμα Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης

H Demo με τη δυναμική της ανάπτυξη, δίνει σταθερά ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες χωρίς εμπειρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους, στηρίζοντας τη νέα γενιά και βοηθώντας την καταπολέμηση του brain drain.

Ενδεικτικά το 25% του υπάρχοντος προσωπικού της DEMO  ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε αυτή, ενώ η επιχείρηση απορροφά μεγάλο αριθμό επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια και συμμετέχει συστηματικά σε ημερίδες σταδιοδρομίας για νέους.

Στο πλαίσιο της στήριξης της νέας γενιάς επιστημόνων, η DEMO δημιουργεί το 2018  έναν νέο θεσμό Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης. Nέοι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι θετικών σχολών (Χημικοί, Βιολόγοι, Φαρμακοποιοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί κ.ά) μπορούν να κάνουν αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, συνοδευόμενη από τη δυνατότητα να κάνουν 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στην εταιρεία. Οι Υποτροφίες και οι δυνατότητες πρακτικής θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή, με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση, το συνολικό προφίλ των υποψηφίων αλλά και άλλα κριτήρια, όπως οι προσωπικοί στόχοι και τα επιτεύγματα των υποψηφίων. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω στο link  του προγράμματος  www.demo.gr/startyourjourney από τις 23 Απριλίου 2018 έως 31 Μαΐου 2018.