Εκτός διεκδίκησης της τεχνογνωσίας του CERN για τους καρκινοπαθείς η χώρα μας

14-05-2018

«Όχι» στο CERN είπε η Ελλάδα αφήνοντας σε άλλους τεχνογνωσία για τους καρκινοπαθείς! Συγκεκριμένα, η Ελλάδα επέλεξε τον ρόλο του παρατηρητή έναντι Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Μαυροβουνίου χώρες οι οποίες διεκδικούν την εγκατάσταση στο έδαφός τους, της Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων, που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια του CERN.

Η συγκεκριμένη τεχνογνωσία παραχωρείται στη χώρα που θα αναλάβει την επένδυση, κατ΄ αποκλειστικότητα της χρήσης και εφαρμογής της, για το σύνολο των κρατών της Βαλκανικής, της Βόρειας Αφρικής, πιθανότατα και της Τουρκίας.

Πρόκειται για καινοτόμο σύστημα ακτινοβολίας των καρκινικών όγκων με δέσμη πρωτονίων, που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πρωτογενείς καρκίνους, αφού «χτυπά» τον όγκο «στην καρδιά του», καταστρέφοντάς τον ολοσχερώς, ενώ αφήνει άθικτα τα, γύρω από τον όγκο, υγιή κύτταρα.

Ανάλογες υποδομές λειτουργούν εδώ και χρόνια, σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Σουηδία, Πολωνία, ΗΠΑ, Καναδά, Ν. Κορέα, Ιαπωνία ή βρίσκονται υπό αγορά (ή κατασκευή) σε Ολλανδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία κ.α.