Πρόσκληση Πολάκη για την πλήρωση θέσεων στη Γραμματεία της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων

16-05-2018

Πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για  την  πλήρωση  των  θέσεων της  Γραμματείας της  Επιτροπής Αξιολόγησης  και  Αποζημίωσης  Φαρμάκων  Ανθρώπινης  Χρήσης, είτε με  απόσπαση μονίμων ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) υπαλλήλων, που υπηρετούν σε νομικό  πρόσωπο δημοσίου  ή  ιδιωτικού  δικαίου  και υπάγεται  στην  εποπτεία  του Υπουργείου Υγείας, είτε με τοποθέτηση υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Με  την πρόσκληση  καλούνται  οι  ενδιαφερόμενοι  υποψήφιοι  να υποβάλλουν αίτηση  υποψηφιότητας στη  Διεύθυνση  Ανθρώπινου  Δυναμικού  και  Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη της δημοσίευσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Η αίτηση, η οποία υπέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75)  ως  προς  την  ακρίβεια  των  δηλουμένων  σε  αυτή  στοιχείων,  συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής εξειδίκευσης και επαγγελματικής εμπειρίας των υποψηφίων, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών τους προσόντων, όπως αυτά εξειδικεύονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Υποψηφιότητα που υποβάλλεται δεν εξετάζεται και απορρίπτεται ως απαράδεκτη, εφόσον δεν:

α)  έχει  υποβληθεί  αίτηση  και  βιογραφικό  σημείωμα  με  όλα  τα  απαραίτητα δικαιολογητικά,

β) είναι εμπρόθεσμη,

γ)  αναγράφονται  στοιχεία  τηλεφωνικής  ή/και  ηλεκτρονικής  επικοινωνίας  με  τον υποψήφιο,

δ)  αναφέρεται  ότι  στο  πρόσωπο  του  υποψηφίου  δεν  συντρέχουν  τα  ρητώς αναφερόμενα στο άρθρο 252 του ν. 4512/2018 (Α’ 5) ασυμβίβαστα.

Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας  συγκεντρώνει  τις  αιτήσεις  των  υποψηφίων  και  διαβιβάζει  αυτές  μαζί  με  τα υποβληθέντα  δικαιολογητικά στην  τριμελή  Επιτροπή  Επιλογής  των  υποψηφίων.2

Κριτήρια αξιολόγησης υποψηφίων

Οι  υποψήφιοι  πρέπει  να  διαθέτουν επιστημονική  εξειδίκευση  ή  εμπειρία  σε συναφή με έναν ή περισσότερους τομείς της παρ.1 του άρθρου 248 ν. 4512/2018 (Α’ 5) ή με το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Οι υποψήφιοι κλάδου ΠΕ Ιατρών ή ΠΕ Φαρμακοποιών ή ΠΕ Διοικητικού ή ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής ή ΠΕ Στατιστικής ή ιατροί κλάδου ΕΣΥ πρέπει κατ’ ελάχιστον:

α) Να είναι τακτικοί υπάλληλοι, μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που να υπηρετούν στο Υπουργείο Υγείας ή σε νομικό πρόσωπο που υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, για τους οποίους δεν συντρέχουν τα κωλύματα απόσπασης του άρθρου 12 παρ. 6 και 9 του ν. 4440/2016 (Α’ 224) και δεν εκκρεμεί εις βάρος τους ποινική ή πειθαρχική δίωξη, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.

β) Να έχουν συμπληρώσει, συνολικά, δύο (2) έτη προϋπηρεσίας στο Υπουργείο Υγείας ή σε νομικό πρόσωπο που υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας,

γ) Να  διαθέτουν  γνώσεις  και  δεξιότητες  χρήσης  εφαρμογών  γραφείου  και διαδικτύου.

δ) Να έχουν γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Ως πρόσθετα προσόντα συνεκτιμώνται:

α) Η αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

β) Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε συναφή προς το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης γνωστικά αντικείμενα.

 γ) Η κατοχή  πρόσθετου  πανεπιστημιακού  πτυχίου  ή  μεταπτυχιακού  τίτλου  σπουδών ή διδακτορικού διπλώματος σε συναφή προς το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης γνωστικά αντικείμενα.

δ) Η συμμετοχή  του  υποψηφίου  σε  επιτροπές  ή  ομάδες  εργασίας  για  την κατάρτιση  κατευθυντήριων  οδηγιών  ή  θεραπευτικών  πρωτοκόλλων  και  η συμμετοχή του υποψηφίου σε επιτροπές ή ομάδες εργασίας για την κατάρτιση μητρώων παθήσεων (registries).

Αξιολόγηση υποψηφιοτήτων, επιλογή υποψηφίων και ορισμός μελών

  1. Ηαξιολόγηση των  υποψηφιοτήτων πραγματοποιείται  από τριμελή  Επιτροπή Επιλογής,  η  οποία αποτελείται  από  τον  Προϊστάμενο  της  Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φαρμάκου και  τον  Προϊστάμενο  της  Διεύθυνσης  Ανθρωπίνου  Δυναμικού  Νομικών  Προσώπων  του Υπουργείου Υγείας. Γραμματέας ορίζεται υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας με βαθμό Α’.
  2. Μετά την εξέταση των αιτήσεων και βιογραφικών των υποψηφίων η τριμελής Επιτροπή Επιλογής αξιολογεί τα προσόντα τους και συντάσσει πρακτικό, στο οποίο συμπεριλαμβάνεταιπίνακας κατάταξης των υποψηφίων. Στο  συνταχθέν  πρακτικό αιτιολογείται η επιλογή των επικρατέστερων υποψηφίων. Το πρακτικό υποβάλλεται στον Υπουργό Υγείας.
  3. Ο Υπουργός Υγείας επιλέγει από τον ανωτέρω πίνακα ισάριθμους με τις προς πλήρωση θέσεις υποψηφίουςκαι εκδίδεται απόφαση περί ορισμού των Γραμματέων της Επιτροπής  Αξιολόγησης  και  Αποζημίωσης  Φαρμάκων  Ανθρώπινης Χρήσης,  η  οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα τη