Πρ. ΟΕΝΓΕ για Υπουργό Υγείας: όπως Κασσιδιάρης…!

26-12-2016

“Ζούμε τις πιο δύσκολες εποχές για την Υγεία και δυστυχώς έχουμε για υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη, του όποιου οι πρακτικές είναι πανομοιότυπες με αυτές του Κασσιδιάρη”. Με αυτή την προσωπική επίθεση στον υπουργό επέλεξε να ξεκινήσει τη συνέντευξη τύπου για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κ. Δημήτρης Βαρνάβας. Ο κος Βαρνάβας είπε μάλιστα ότι ο κος Γεωργιάδης προέρχεται από το ΛΑΟΣ συμπορευόμενος με τον κο Πλεύρη, ο οποιος υπήρξε και συνοδοιπόρος του Μιχαλολιάκου για να καταλήξει ότι φυσικός χώρος του κου Γεωργιάδη είναι η Χρυσή Αυγή! Τον αποκάλεσε μάλιστα αχυράνθρωπο, που εκτελεί συμβόλαια θανάτου της τρόικα, θανάτου της κοινωνίας, της περίθαλψης, της Δημόσιας Υγείας. Όταν 200 κρεβάτια των ΜΕΘ παραμένουν κλειστά και 5.000 συμπολίτες μας, που τα έχουν ανάγκη τα στερούνται, τότε εκτελείς ανθρωπιστικό έγκλημα αφήνοντας να “σβήσουν” αβοήθητοι 2.500 άνθρωποι το χρόνο.

Ο κος Βαρνάβας υποστήριξε ότι οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που προαναγγέλει ο κος Γεωργιάδης είναι ο δούρρειος ίππος για να βγουν σε διαθεσιμότητα 10.000 εργαζόμενοι προκειμένου να είμαστε εντάξει απέναντι στους δανειστές. “Επιδίωξη της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να πάμε σε ένα μίνιμουμ παροχών και από εκεί και πέρα να δοθεί η Δημόσια Υγεία βορά στους ιδιώτες για να πληρώνει ο ασφαλισμένος από τη τσέπη του”.

Με τα πολύ γρήγορα επικοινωνιακά αντανακλαστικά που αποδεδειγμένα διαθέτει, ο υπουργός Υγείας απάντησε μέσω συνέντευξης τύπου στον κο Βαρνάβα, ότι αν δε σεβόνταν τους θεσμικούς ρόλους που και οι δύο έχουν, θα του έκανε μήνυση, διότι τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ είναι πολύ προσβλητικά για αυτόν. Όμως όπως είπε ο κος Γεωργιάδης, τα όσα είπε για αυτόν ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, δεν εκφράζουν τους γιατρούς, αλλά αποτελούν παραλήρημα προσωπικό του κου Βαρνάβα, ο οποίος είναι εκτεθειμένος αφού η κινητικότητα δεν έφερε τις απολύσεις που εκείνος “προφήτευε”.