Καμία διάψευση εκ μέρους Άδωνι Γεωργιάδη για τις απολύσεις στο ΕΣΥ

26-12-2016

Αντί διάψευσης περί απολύσεων 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ ήρθε η …επιβεβαίωση ύπαρξης σχεδίου για την απόλυσή τους! Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο τελικός αριθμός των απολυθέντων θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούμε μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους, να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο». Με την αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ – εξήγησε – το υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν υπάρχουν κενές θέσεις και σε ποιές ειδικότητες.

Αναφορικά με τον αριθμό των γιατρών που θα απολυθεί ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: «Όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει». Ωστόσο διευκρίνισε ότι «με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δε μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Πως θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε».

Συνολικά για τις απολύσεις στο χώρο της Υγείας ο υπουργός επανέλαβε για μία ακόμη φορά «απολύσεις δε θα έχουμε στο χώρο της υγείας όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων».