«Ψωρίαση; Δες το Αλλιώς. Σχεδίασε τη ζωή σου, όπως εσύ θέλεις» #destoallios

25-06-2018

Επισκεφθείτε την σελίδα της πρωτοβουλίας  www.destoallios.gr

 

Η  ευαισθητοποίηση των ασθενών που πάσχουν από ψωρίαση, αναφορικά με τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της ιατρικής παρακολούθησης από τον ειδικό δερματολόγο αλλά  και η ενημέρωση του κοινού για τη μη μεταδοτικότητα της νόσου, είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας «Ψωρίαση; Δες το Αλλιώς. Σχεδίασε τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις». 

Κεντρικός άξονας της ενημερωτικής πρωτοβουλίας είναι η ιστοσελίδα www.destoallios.gr.  Οι επισκέπτες  της σελίδας  θα ενημερωθούν αναλυτικά και θα αποκτήσουν καθολική εικόνα για την ψωρίαση. Επίσης όσοι από τους πάσχοντες το επιθυμούν, μπορούν να βαθμολογήσουν την επίδραση της νόσου στην καθημερινότητά τους, συμπληρώνοντας το σύντομο ερωτηματολόγιο του Δερματολογικού Δείκτη Ποιότητας Ζωής (DLQI). Πρόκειται για ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και χρησιμοποιείται από τους δερματολόγους για την πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ψωρίασης.  Επίσης, οι επισκέπτες μέσα από την ιστοσελίδα, έχουν τη δυνατότητα, να δημιουργήσουν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη μη μεταδοτικότητα της ψωρίασης και να το διαδώσουν μέσα από τα κοινωνικά τους δίκτυα.

Την ενημερωτική πρωτοβουλία διοργανώνουν η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma μαζί με τη διεθνή φαρμακευτική εταιρεία Celgene International Sàrl.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια νόσος με πολύπλευρη επίδραση στον οργανισμό, την ψυχολογία και την καθημερινότητα των ασθενών, ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Νίκος Αντωνακόπουλος, MD, Medical Affairs Director Αιματο-Oγκολογίας & Φλεγμονωδών Νόσων της GENESIS Pharma με αφορμή την έναρξη της πρωτοβουλίας “Δες το Αλλιώς”. «Μπορεί να εκδηλώνεται κυρίως στο δέρμα, αλλά χαρακτηρίζεται από συστηματική φλεγμονή, γι΄αυτό και συνδέεται συχνά και με αρκετές άλλες παθήσεις, όπως η ψωριασική αρθρίτιδα, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το μεταβολικό σύνδρομο, η κατάθλιψη. Επιπλέον, επηρεάζει τον κάθε ασθενή με διαφορετικό τρόπο, ως προς τη μορφή, την έκταση και τη σοβαρότητά της και χρειάζεται εξατομικευμένη ιατρική φροντίδα. Κατά συνέπεια, η έγκαιρη διάγνωση και, κυρίως, η τακτική ιατρική παρακολούθηση από τον ειδικό δερματολόγο είναι κομβικής σημασίας για τον αποτελεσματικό έλεγχο των συμπτωμάτων και την πορεία της ψωρίασης, αλλά και των συννοσηροτήτων της. Οι ασθενείς δεν θα πρέπει να απογοητεύονται ή να εγκαταλείπουν την προσπάθεια, γιατί οι θεραπευτικές εξελίξεις είναι διαρκείς και υπάρχουν πλέον πολλές εναλλακτικές θεραπείες που μπορεί να προτείνει ο δερματολόγος με βάση τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες του καθενός».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Αιματο-Oγκολογίας & Φλεγμονωδών Νόσων της GENESIS Pharma, κ. Νίκος Γκολφάκης τόνισε  «Η ψωρίαση είναι μια συχνή νόσος, που επηρεάζει περίπου 200.000 ασθενείς στη χώρα μας. Σήμερα, η ψωρίαση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, αρκεί να αντιμετωπιστεί σωστά ανάλογα με τη βαρύτητά της και σε βάθος χρόνου. Ελπίζουμε, μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, να συμβάλουμε και εμείς από την πλευρά μας ώστε περισσότεροι ασθενείς να διεκδικήσουν τη φροντίδα που τους αξίζει, αλλά και την ποιότητα ζωής που δικαιούνται, με τη βοήθεια ειδικού δερματολόγου. Ευχόμαστε, παράλληλα, να κάνουμε ένα βήμα προόδου σε σχέση με τον μύθο της μεταδοτικότητας της ψωρίασης, που επιβαρύνει άδικα τους ασθενείς».

Το video της καμπάνιας μπορείτε να τo δείτε εδώ: