Επιδερμίδα: Αυτές είναι οι 4 καθημερινές συνήθειες που την ταλαιπωρούν

11-07-2018

Το δέρμα είναι από τα σημαντικότερα σημεία του ανθρώπινου σώματος που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά αν σκεφτούμε πως περιβάλλει ολόκληρη την επιφάνεια του. Υπάρχουν όμως μικρές κινήσεις, συνήθειες και λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας με αποτέλεσμα να φθείρουμε τη φυσική του κατάσταση, να το μολύνουμε και τελικά να καταστρέφουμε.

Πειράζουμε και ξύνουμε την επιδερμίδα μας:
Τα σπυράκια, η ξηρότητα, η φαγούρα μπορούν να εκνευρίσουν κάθε γυναίκα. Η εύκολη λύση συχνά είναι το να ξύσουμε την επιφάνεια που μας ταλαιπωρεί χωρίς όμως να σκεφτούμε τη βλάβη που του προκαλούμε. Εκτός του ότι ερεθίζεται το δέρμα, χάνεται η ελαστικότητά του. Ειδικά όταν το πρόβλημα είναι τα σπυράκια, η αυστηρή συμβουλή που δίνουν πάντοτε οι δερματολόγοι είναι να μην τα πειράζουμε, διότι εκτός του ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφήσει σημάδι, μπορεί ταυτόχρονα να μεταφερθεί το μικρόβιο και σε άλλο σημείο του προσώπου, διευρύνοντας έτσι το πρόβλημα.

Παραλείπουμε το ντεμακιγιάζ:
Η κούραση και διαρκείς υποχρεώσεις έχουν ως αποτέλεσμα να γυρνάμε στο σπίτι κατάκοπες και το μοναδικό πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να πέσουμε για ύπνο στο απαλό κρεβάτι μας. Αντιθέτως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε όλο το ντεμακιγιάζ και να απομακρύνουμε τους ρύπους που έχουν συγκεντρωθεί στους πόρους φράζοντάς τους και εμποδίζοντας την επιδερμίδα να «αναπνεύσει». Μην αμελείτε το ντεμακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο, βρείτε τι σας εξυπηρετεί καλύτερα, αν προτιμάτε κάποιο βούτυρο, σαπούνι ή λοσιόν για να κάνετε τη διαδικασία ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη.

Ξεχνάμε το αντηλιακό:
Η μεγαλύτερη φθορά στην επιδερμίδα μας προκαλείται από τον ήλιο και τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του. Το κυριότερο λάθος που κάνουμε όσον αφορά την αντηλιακή προστασία είναι που την ταυτίζουμε με την εποχή του καλοκαιριού και μόνο. Οι ακτινοβολίες του ήλιου υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ακόμη κι αν ο καιρός μοιάζει συννεφιασμένος και μουντός. Η αντηλιακή προστασία και η ανανέωσή της κρίνεται αναγκαία κάθε μέρα του χρόνου, εάν θέλουμε να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από την πρόωρη γήρανση, το καρκίνο του δέρματος ή και άλλες δερματολογικές παθήσεις. Επιλέξτε υψηλή προστασία και βάλτε το στην τσάντα σας για να είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμο.

Αφήνουμε το άγχος να μας κυριεύσει:
Το άγχος είναι το πιο ισχυρός εχθρός των ανθρώπων στη σημερινή εποχή. Μάλιστα έχει πολλά πρόσωπα, αφού ξεσπά στο σώμα μας με διάφορες και πολλές φορές δυσδιάκριτες μορφές. Μπορεί μια απλή φαγούρα, μερικά εξανθήματα και μικρά σπυράκια να είναι υπεύθυνα για τη φθορά του δέρματος μας. Σταματήστε το ξύσιμο, το τρίψιμο και το γδάρσιμο που ερεθίζει και καταστρέφει το δέρμα σας. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες για δέκα λεπτά και προσπαθήστε να ηρεμήσετε και να αποβάλλετε το άγχος που σας καταλαμβάνει.

Μικρά λάθη που μπορούν να διορθωθούν στερούν την υγεία, τη λάμψη και τη νεανικότητα του δέρματος μας. Βρείτε ποια λάθη κάνετε και βάλτε ένα «στοπ» στην ταλαιπωρία και τη φθορά του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Επιδερμίδα: Είναι ο καθρέφτης της υγείας μας
Αλκοόλ: Πως βλάπτει την επιδερμίδα