Ελεύθερη κυκλοφορία τροφίμων από κλωστική κάνναβη, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

11-07-2018

«Ελεύθερη» κυκλοφορία βρώσιμων προϊόντων κλωστικής κάνναβης, προβλέπει τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά σε ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Έτσι, μετά την αποποινικοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, νόμιμα θα τοποθετούνται πλέον στα ράφια των καταστημάτων και τα βρώσιμα προϊόντα κλωστικής κάνναβης των Ελλήνων παραγωγών.

Πιο αναλυτικά, η τροπολογία καθορίζει τη νομιμότητα των βρώσιμων προϊόντων που περιλαμβάνουν κάνναβη με χαμηλή περιεκτικότητα (μικρότερη του 0,2%) σε τετραϋδροκανναβινόλη-THC. «Στις ναρκωτικές ουσίες δεν περιλαμβάνονται τα ακατέργαστα συγκομιζόμενα προϊόντα περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) μέχρι 0,2 %καθώς και τα τρόφιμα σύμφωνα με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχουν THC που προέρχεται από την καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L. Στην κοινή απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίζονται τα τρόφιμα πλην των παιδικών τροφών που μπορεί να περιέχουν το ελάχιστο ποσοστό τετραϋδροκανναβινόλης», αναφέρει η τροπολογία.

Και διευκρινίζεται πως στις ναρκωτικές ουσίες δεν συμπεριλαμβάνονται τα καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν THC που προέρχεται επίσης από την ίδια ποικιλία Cannabis Sativa L. Τέλος, στην ίδια τροπολογία διευκρινίζεται και το θέμα των εγκρίσεων της χρήσης γης που αφορούν στην καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης.

Δείτε την τροπολογία: