Κατάφωρη στρεψοδικία από την ΠΟΕΔΗΝ για το μέλλον της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης… – “Προβλέπει” ότι θα κλείσουν ακόμη και τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας!

11-07-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Έχουμε ασκήσει πολύ σκληρή κριτική στην παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ακριβώς επειδή δεν περιλαμβάνεται στους απώτερους σχεδιασμούς της η οριστική κατάργηση όλων των ψυχιατρικών ασύλων του ΕΣΥ της χώρας μας.

Φαίνεται δεν έχουμε καταλάβει κάτι, το οποίο μόνον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει καταλάβει βαθύτατα:

“Η Κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση των εναπομεινάντων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Μόνο που το κρύβει (sic). Το σχέδιό της είναι καταστροφικό για τους Ψυχικά πάσχοντες.
Με βάση το σχέδιο που προωθείται προς ψήφιση και εφαρμογή, τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας μεταφέρονται οργανικά, Διοικητικά, λειτουργικά στις ΥΠΕ. Θα έχουν την τύχη των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου που μεταφέρθηκαν στις ΥΠΕ. Λουκέτο (sic)”.

Έτσι, μόνον η παρέμβαση των… Ιλουμινάτι δεν μας έχει προκύψει ακόμη στην Ψυχική Υγεία! Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας σχεδιάζει να κλείσει οριστικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά… μας το κρύβει!

Ευτυχώς, υπάρχει αυτή η Ομοσπονδία, η μαρτυριάρα ΠΟΕΔΗΝ, να τους ξεσκεπάζει και να φανερώνει τα κρυφά σχέδιά τους!

Πήρε, μάλιστα, τόση φόρα η ΠΟΕΔΗΝ, που μαζί με τα ψυχιατρικά νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, τα οποία, βεβαίως, θα κλείσουν σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, λουκέτα “προβλέπει” η Ομοσπονδία και για τις κομβικές δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας, δηλαδή για τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ)…

Και κάτι άλλο, πολύ περίεργο: Ενώ με την συγκεκριμένη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να καταργήσει όλα τα ψυχιατρικά νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, η ίδια η ανακοίνωση αναφέρεται μόνο στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ – “Δαφνί”) και το ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής “Δρομοκαϊτειο”… Πουθενά στην ανακοίνωση δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ)!

Δύο τινά συμβαίνουν: Είτε εκεί, στο ΨΝΘ, δεν “περνάει η μπογιά” της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ είτε έχουμε να κάνουμε με κανονική τρικυμία…

Ισχύουν και τα δύο, λέτε;