Απίστευτο καταγγελία για συνεργασία ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα ιδιωτικών κλινικών στην Κέρκυρα

18-07-2018

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Στο Τηλεφωνικό Ασυρματικό κέντρο Κέρκυρας έχει αναρτηθεί ανυπόγραφο έντυπο, σύμφωνα με το οποίο δίνονται οδηγίες στον εκάστοτε τηλεφωνητή – διαβιβαστή, για συνεργασία με ασθενοφόρα ιδιωτικών κλινικών και ιδιώτες ιατρούς, για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών λόγω έλλειψης ασθενοφόρου!!

Την παραπάνω καταγγελία για τη συνεργασία ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα ιδιωτικών κλινικών στην Κέρκυρα έκανε το Σωματείο 7ης Περιφέρειας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το θέμα. Σύμφωνα με το Σωματείο, «τέτοια είδους έγγραφα, θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ, αλλά και τον εκάστοτε συνάδελφο, που καλείτε να προβεί σε ενέργειες μη προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία».

Όπως αναφέρει το Σωματείο, «ας σταματήσουν οι διοικούντες και οι θιασώτες του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, να ρίχνουν το βάρος στους διασώστες, θέτοντας μας διλήμματα για την ανθρώπινη ζωή και ας σκύψουν επιτέλους πάνω στο πρόβλημα δίνοντας οριστική λύση. Άλλωστε η τελευταία κίνησή τους (μεταφορά Α/Τ Κέντρο από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα ), δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα – αύξηση του αριθμού των ασθενοφόρων στο νησί».

Και καταλήγουν, «η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να λαμβάνει ο πολίτης δωρεάν και κάτ’ αποκλειστικότητα από τα ΕΚΑΒ. Ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ πρέπει από όλους μας να ενισχύεται και όχι να υποθάλπεται με τέτοιου είδους ενέργειες».