Ο νέος ηλεκτρονικός και ανανεωμένος ΕΟΠΥΥ από σήμερα στον “αέρα”

23-07-2018

Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα το νέο ηλεκτρονικό πρόσωπο του ΕΟΠΥΥ, μέσω της νέας του διαδικτυακής σελίδας. Σύμφωνα με την διοίκηση του Οργανισμού, το νέο site είναι πιο «user friendly» και αποτελεί την πύλη εισόδου σε κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία, αλλά και πληροφορία που μπορεί να χρειάζονται ασφαλισμένοι και πάροχοι υγείας.

Συγκεκριμένα, εκτός από την ενημέρωση που παρέχει στους πολίτες, το νέο site περιλαμβάνει e-υπηρεσίες οι οποίες διαχωρίζονται σε υπηρεσίες που αφορούν τον πολίτη και σε υπηρεσίες που αφορούν τους παρόχους του Οργανισμού.

Στην πρώτη κατηγορία οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για την πρόσβαση τους στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, τις διαδικασίες αποζημίωσης καθώς και τα δικαωματά τους ενώ μπορούν να «συνομιλήσουν» με τον Οργανισμό και να λάβουν άμεσα απαντήσεις για εξατομικευμένα θέματα. Πιο αναλυτικά, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, τον ασφαλιστικό φάκελο υγείας, τους συμβεβλημένους προμηθευτές υγείας, τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥκαι τον χάρτη υγείας.

Αντίστοιχα, στη δεύτερη κατηγορία οι πάροχοι του Οργανισμού έχουν πρόσβαση σε στοιχεία για την αζοζημίωσή τους, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την κίνησή τους κ.α. και συνολικά σε 23 ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες ουσιαστικά περιορίζουν τη φυσική παρουσία των παρόχων στις περιφερειακές διευθύνσεις και «καταργούν» τη γραφειοκρατεία. Στην ίδια κατηγορά έχουν «ανέβει» και όλα τα ενεργά μητρώα ασθενών για τη χορήγηση φαρμάκων και υλικών σε διακιούχους.