Πολύ πιθανή η αναβολή της μεγάλης σύσκεψης της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, υπό τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη – Αναβλήθηκε τελικώς

23-07-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Παρά το γεγονός ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου δεν έχει αποφασισθεί τίποτε σχετικά με το ενδεχόμενο να αναβληθεί η ευρεία, σημαντική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει προγραμματισθεί για το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιουλίου, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, με θέμα την στελέχωση και τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου παίδων της συμπρωτεύουσας, το οποίο θα ανεγερθεί με χορηγία του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, όλα δείχνουν ότι η άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα να ακολουθηθεί από την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αναβάλλει τη σύσκεψη της Τρίτης 24 Ιουλίου, εξαιτίας της ανείπωτης πύρινης τραγωδίας, η οποία πλήττει ακόμη την Αττική.

Σε κάθε περίπτωση, το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ο Παύλος Πολάκης συμμετέχει στη συνεχή συνεδρίαση του Συντονιστικού στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, μαζί με άλλους συναρμοδίους συναδέλφους του.

UPD: Στις 11:47 μ.μ. της Δευτέρας 23 Ιουλίου το υπουργείο ενημέρωσε για το εξής:

“Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των πυρκαγιών στην Αττική, η αυριανή προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Α. Ξανθού και του αν. υπουργού, Π. Πολάκη στη Θεσσαλονίκη, αναβάλλεται”.