Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Ήξερε ο κος Πολάκης ότι είχαμε νεκρούς την ώρα της σύσκεψης

Πολάκης
30-07-2018

Κι όμως τουλάχιστον ο κος Πολάκης γνώριζε, ότι υπήρχαν νεκροί, ώρες πριν από την “επικοινωνιακή” σύσκεψη που έγινε στις 11 το βράδυ της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μιλώντας στον ANT1 και στο ΣΚΑΙ, είπε ότι οι πάντες γνώριζαν ότι είχαμε παραλάβει νεκρούς. Μάλιστα από τις 6 και μισή το απόγευμα, έφταναν οι πρώτες κλήσεις στο Κέντρο για να παραλάβει τους εγκαυματίες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος είπε ότι «ήδη από τις 21:50 μέχρι τις 23:00, είχαν παραληφθεί οι πρώτοι νεκροί».

«Είχαμε παραλάβει τέσσερις πρώτους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μετά σταματήσαμε γιατί είχε ενεργοποιηθεί το σχέδιο ταυτοποίησης διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και ταυτοποίησης, όταν ενεργοποιείται αυτό το σχέδιο σημαίνει ότι υπήρχαν πολλές απώλειες». Ο κος Μαθιόπουλος υποστήριξε ότι «λογικά για να πήρε την εντολή ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών (σ.σ. να σταματήσει η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ), την εντολή έδωσε ο κ. Πολάκης.

Εκτός από τον κο Μαθιόπουλο και η ΠΟΕΔΗΝ αλλά και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ κος Σταμάτης Πουλής υποστήριξαν σήμερα με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις τους, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν ενήμερος.

Κανείς βέβαια, ούτε ο αναπληρωτής υπουργός ούτε κανείς άλλος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ δινόταν η αίσθηση ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Να σημειωθεί όμως ότι ούτε  ο πρωθυπουργός δε διατύπωσε το πιο απλό  ερώτημα, εάν δηλαδή εκείνη τη στιγμή υπήρχαν θύματα ή όχι.