Κυριάκος Γιαννακός και Μιχάλης Μητσοτάκης… – Του Τάκη Παντέλη, μέλους της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

03-08-2018

Του Τάκη Παντέλη

 

Από την Δευτέρα 23/7 η Ελλάδα ζει μια τραγωδία με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Κινέττα και στο Μάτι. Όλοι στάθηκαν βουβοί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, συμμετέχοντας στο πένθος. Κόμματα φορείς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και του πόνου που κυριαρχούσε στη κοινωνία.Θλιβερή εξαίρεση αποτέλεσε ο ανεκδιήγητος πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Από τη ίδια μέρα, τη Δευτέρα!!!,με μια καθημερινή αρθρογραφία συνέχισε την αντικυβερνητική του προπαγάνδα, όπως κάνει τόσα χρόνια, μέσα στα αποκαΐδια, τους αγνοούμενους, τους νεκρούς και το θρήνο μιας ολόκληρης κοινωνίας.Δεν σεβάστηκε ούτε το 3ήμερο πένθος, ούτε τους συναδέλφους στα Νοσοκομεία που ξεπέρασαν εαυτούς για να περιθάλψουν όσους πολίτες είχαν ανάγκη Νοσηλείας. Και αφού πέρασε το 3ήμερο συνέχισε ακάθεκτος σε πλήρη ταύτιση με την Ν.Δ και τον αρχηγό της. Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και τις τοποθετήσεις της Ν.Δ στη μάχη κατά της Κυβέρνησης για να καταλάβει το κοινό δρόμο που έχουν επιλέξει να πορευθούν.
Με το ρολόι στο χέρι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και ο αρχηγός της Ν.Δ, “αγωνιούν” ποιος θα εκθέσει περισσότερο την Κυβέρνηση και θα αναδείξουν  νέα στοιχεία που θα υποστηρίζουν το αφήγημα της “ανίκανης” Κυβέρνησης και του κοινού αιτήματος να “φύγει εδώ και τώρα!!”
Πιστεύαμε ότι τα είχαμε δει όλα, με την ευγενή χορηγία των πρόθυμων ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς για κάποιους ο βούρκος είναι πλέον χαρακτηριστικό της καθημερινότητά τους. Μιλάμε για την τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία συνοδεύεται από μια σωρό νεκρού!!, στην προσπάθεια της πλειοψηφίας να υποστηρίξουν τη προπαγάνδα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της τραγωδίας. 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, πιστεύαμε ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ θα συναισθανόταν το πένθος και τη θλίψη που έχει καταλάβει τη κοινωνία και θα στεκόταν στο ύψος που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Το ίδιο πιστεύαμε και για τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Η συνέχιση της αρθρογραφίας της ΠΟΕΔΗΝ και των δηλώσεων και ανακοινώσεων Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ, προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη πάνω στις στάχτες και στους νεκρούς,δείχνει τις πραγματικές τους επιδιώξεις και τη κοινή τους στράτευση. Όλα έχουν ένα όριο και η συστηματική εκμετάλλευση της ανείπωτης τραγωδίας και των νεκρών, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στους εργαζόμενους και τους πολίτες. Ας σταματήσουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να σκυλεύουν τους νεκρούς και να σεβαστούν το πόνο της κοινωνίας.
Υ.Γ: Είναι προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες – πολιτικές και επιχειρησιακές- για τη τραγωδία στο Μάτι. Ελπίζω το επόμενο διάστημα να αναδειχθούν μέσα από την ανάδειξη των γεγονότων και την έρευνα που πρέπει να γίνει. Και κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη και την απόφαση να παραιτηθεί. Μέχρι τότε θα γιατρεύουμε τις πληγές μας σεβόμενοι το μέγεθος της καταστροφής και τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν.
* Ο Τάκης Παντέλης είναι μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ.