ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι συνέβη τελικά την Παρασκευή στον διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του “Ερρίκος Ντυνάν”

03-08-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Στις 5 μ.μ. της Παρασκευής 3 Αυγούστου έληξε η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών στον διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας “Ερρίκος Ντυνάν”.

Σε αυτή τη φάση του διεθνούς διαγωνισμού σημειώθηκε… “κοσμοσυρροή”, καθώς υποβλήθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ… είκοσι τρεις (23) φάκελλοι προσφορών για την εξαγορά του “Ερρίκος Ντυνάν”!

Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, πάντως, είναι ότι μεταξύ των 23 φακέλλων μη δεσμευτικών προσφορών περιλαμβάνεται επίσης εκείνος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει πολύ πρόσφατα το Ίδρυμα από κοινού με το υπουργείο Υγείας.

Παράγοντες της αγοράς, αλλά και η ίδια η διοίκηση της ιδιοκτήτριας του “Ερρίκος Ντυνάν” Τράπεζας Πειραιώς, πάντως, εκτιμούν βασίμως, σύμφωνα με όσα δηλώνουν αργά το βράδυ της Παρασκευής 3 Αυγούστου στο healthview.gr, ότι, από τη στιγμή κατά την οποία υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά και το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, το τελικό τίμημα για την πώληση του “Ερρίκος Ντυνάν” μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ!