Δημήτρης Βαρνάβας: Όταν η ΑΡΣΙ λέει καλή κουβέντα για την κυβέρνηση, ακολουθεί ιδιωτικό αίτημα για ρουσφέτι!

04-08-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με ιδιαιτέρως δηκτικό τρόπο ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) επικρίνει την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ) για πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή της.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει το Σάββατο 4 Αυγούστου τα εξής στη σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

“Τι έπαθε άραγε η ΑΡΣΙ και αποτιμά θετικά τη διαχείριση της κρίσης από το υπουργείο Υγείας , ενώ τα τελευταία χρόνια δεν έχει πει μια καλή κουβέντα για την κάλυψη των ανασφάλιστων, τις χιλιάδες προσλήψεις που έχουν γίνει στα Νοσοκομεία, την έγκαιρη πληρωμή των εφημεριών;

Βεβαίως, αμέσως μετά τη θετική αποτίμηση, ακολουθεί η ανατροπή, ώστε να δικαιώσει και τον τίτλο «Κίνημα για την Ανατροπή». Υιοθετεί και υπερακοντίζει τις καταγγελίες Μητσοτάκη και Φώφης Γεννηματά, ακόμη κι εκείνες του ανεκδιήγητου προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας σε καταγγελία του «μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ».

Η εμπειρία έχει δείξει διαχρονικά πως κάθε φορά που η ΑΡΣΙ λέει καλή κουβέντα δημοσίως για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας λίγο αργότερα επακολουθεί αίτημα που υποβάλλεται ιδιωτικά για κάποιο ρουσφέτι, ως εξαργύρωση των καλών υπηρεσιών.

Κοντός ψαλμός. Να δούμε ποιο θα είναι το «αίτημα» στην προκειμένη περίπτωση…”.