Απάντηση από την ΠΟΕΔΗΝ στην απαξιωτική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

09-08-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Τέτοιον αναπληρωτή υπουργό Υγείας δεν αξίζει στη χώρα μας να έχει, σημειώνει σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 9 Αυγούστου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφερόμενη στη χθεσινή υβριστική και απαξιωτική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook για τους νοσηλευόμενους εγκαυματίες.

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι, παρά τις ύβρεις και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ο Παύλος Πολάκης δεν τόλμησε να απαντήσει σε καμία από τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ…

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής:

«Θαυμάστε έναν Υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα που ενώ θα έπρεπε να είναι ταπεινός και να κλαίει τα θύματα της τραγωδίας, να επισκέπτεται τα Νοσοκομεία εκ της θέσης του και να συνομιλεί με τραυματίες, ασκεί πολιτική βρίζοντας του πάντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν το έπραξε!!! Φοβάται!!!
Εκδίδουμε ανακοίνωση με συγκεκριμένα στοιχεία για το χρονικό διακομιδής των τραυματιών και των νεκρών στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για την εξαφάνιση των βιβλίων συμβάντων, για τα λάθη στην υγειονομική διαχείριση των εγκαυματιών, για τα ψέματα στον αριθμό νοσηλευόμενων εγκαυματιών στις ΜΕΘ και το μόνο που κάνει είναι να απαντάει υβρίζοντας με λόγια πεζοδρομίου τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.
Επί των καταγγελιών σιγή ιχθύος!!!
Όσα καταγγείλαμε για τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ και ΜΑΦ επιβεβαιώνονται από παντού.
Γιατί η διαχείριση των τραυματιών από τις φωτιές που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ δεν γίνεται από το ΕΚΑΒ όπως των άλλων ασθενών και γίνεται εκ των ενόντων στα Νοσοκομεία; Κρύβουν τις ανάγκες για νοσηλεία λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ.
Ευτυχώς οι Αυστραλοί γιατροί κινητοποίησαν την ομογένεια η οποία δώρισε στο πλεονασματικό Νοσοκομείο Θριάσιο ένα σύγχρονο ηλεκτρικό δερμοτόμο.
Έπεσαν βαριά στον Πολάκη τα χρήματα που θα πληρώσει στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ».