Γιατί να ψωνίσετε από διαδικτυακό σούπερ μάρκετ;

22-08-2018

Τα διαδικτυακά σούπερ μάρκετ είναι πλέον γεγονός και στην Ελλάδα, κερδίζοντας σημαντικό έδαφος έναντι των συμβατικών. Μάλιστα, ένας στους τέσσερις Έλληνες δηλώνει πως σκοπεύει να κάνει τα ψώνια της εβδομάδας μέσω ίντερνετ. Γιατί όμως αξίζει το δοκιμάσετε και εσείς;

Στοχευμένες αγορές

Επιτέλους δεν χρειάζεστε λίστα για το σούπερ μάρκετ, καθώς τα περισσότερα site σας επιτρέπουν να τη δημιουργήσετε εκείνη την ώρα, αλλά και να αποθηκεύσετε τα «αγαπημένα» σας προϊόντα για επόμενες αγορές. Ακόμη, αποφεύγετε την περιήγηση στους διαδρόμους, ανάμεσα σε προϊόντα που σας βάζουν σε διατροφικούς πειρασμούς!

Περισσότερα σπιτικά γεύματα

Ψωνίζοντας διαδικτυακά, δεν έχετε πλέον τη δικαιολογία πως «δεν προλάβατε» να προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά. Με απλά λόγια, τα onlineσούπερ μάρκετ σας δίνουν τη δυνατότητα να έχετε στη πόρτα σας φρέσκα υλικά για μαγείρεμα και θρεπτικά, σπιτικά γεύματα.Οι λιγότερο υγιεινές επιλογές των deliveryδεν αποτελούν πλέον επιλογή!

Χωρίς βιασύνη

Στα διαδικτυακά σούπερ μάρκετ μπορείτε να συγκρίνετε καλύτερα τις τιμές των διαφορετικών προϊόντων και να διαβάσετε αναλυτικά τις ετικέτες των τροφίμων. Τελικά, επιλέγετε εκείνα που συμφέρουν την τσέπη και την υγεία σας.

Ελεύθερος χρόνος

Αποφεύγοντας το «ταξίδι» στο σούπερ μάρκετ, αλλά και τις ουρές των ταμείων καταφέρνετε να βρείτε ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σας. Ξοδέψτε τον για να κάνετε μία βόλτα, να πάτε στο γυμναστήριο ή να περάσετε λίγο χρόνο με τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

Εμπόδια στα ψώνια σας

Το μεγαλύτερο «εμπόδιο» στις αγορές τροφίμων μέσω του διαδικτύου είναι πως δεν μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα των προϊόντων. Έτσι δεν γνωρίζετε εάν σας έχουν στείλει τα πλέον ζουμερά ροδάκινα,  ή εάν το κομμάτι κρέας που παραλάβατε έχει περισσότερο λίπος από άλλα. Επίσης, θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή του σούπερ μάρκετ καθώς θα πρέπει να τηρούνται όλοι οικανόνες ασφάλειας τροφίμων, ιδιαίτερα κατά τη μεταφορά. Είναι βέβαιο πως δεν θέλετε τα γαλακτοκομικά, το κρέας ή τα ψάρια να «ταξιδεύουν» ατελείωτες ώρες μέσα στη ζέστη μέχρι να φτάσουν στην πόρτα σας!

Δοκιμάστε και εσείς να κάνετε τα ψώνια σας online, προς όφελος της υγείας και της ευξίας σας!

Ήβη Παπαϊωάννου, MS, RDN

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Μέλος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, ΗΠΑ

ivipapai@gmail.com
Βιβλιογραφία

Food Information Council Foundation. Survey Finds That Few Older Americans Grocery-Shop Online, But Lowering Hurdles Could Sway Many. Jul 25 2018. Accessed 11/8/2018.

Convert Group. 2016. Online Super Market στηνΕλλάδα: ΚερδοφορίαμέσωΣτρατηγικής.

Iri. Oct 2017. ΙRI: Δυναμική ανάπτυξης των online σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα.