Καθορίστηκαν οι μηνιαίες αποδοχές του ΔΣ της εταιρείας ΑΕΜΥ ΑΕ.

Υπουργείο Υγείας
15-08-2018

Στο ποσό των 3.897 καθορίστηκαν οι πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές του Αντιπροέδρου που έχει ορισθεί και εντεταλμένος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΑΕΜΥ ΑΕ. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, καθορίστηκαν και οι πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές κάθε εντεταλμένου σύμβουλου του Διοικητικού Συμβούλιου της εταιρείας στο πόσο των δυο χιλιάδων πεντακοσίων( 2.500) ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται οι πάσης φύσεως αποδοχές.

Σύμφωνα με την απόφαση, από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης προκαλείται επιπλέον δαπάνη 7,500€ περίπου για το 2018 και εξοικονόμηση ύψος 6.000€ περίπου για κάθε επόμενο έτος , σε βάρος του Προϋπολογισμού της εταιρείας με την επωνυμία «Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.», στον οποίο έχουν εγγραφεί οι σχετικές πιστώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) ιδρύθηκε με τον Ν.3293/2004 αναλαμβάνοντας την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Αποτελεί  δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας (ΔΕΚΟ), υπάγεται στο νομικό πλαίσιο του Ν. 3429/2005 Κεφάλαιο Α και του Ν.2190/1920 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

Η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. έχει την ευθύνη λειτουργίας και διαχειρίζεται την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού (Π.Ο.Χ.), το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας (Κ.Υ.Α.Α.) – Κ. Πρίφτης, ως μονάδες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο (Γ.Ν.) Θήρας, δυνάμει του Ν. 4368/2016 αρ. 62-72, το οποίο αποτελεί το νεότερο εγχείρημα της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., μονάδα δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, καταστατικός σκοπός ίδρυσης και λειτουργίας της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. είναι η ανάπτυξη νέων μορφών φροντίδας, καθώς και πιλοτικών προγραμμάτων παροχής υπηρεσιών υγείας, η παροχή πρόσθετων και εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και η εν γένει προαγωγή των επιστημών υγείας.