Υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας το 20ο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας

16-08-2018

Με την υπ΄ αριθ. 49409/16-8-2018 Απόφαση τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) στην Αθήνα, στις 1-3 Νοεμβρίου.

Επίσης, με ομόφωνη απόφαση της 111ης Συνόδου της Executive Committee της European Association of Hospital Managers (ΕΑΗΜ), που λήφθηκε την 1.6.2018 στο Graz της Αυστρίας, το επετειακό 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΜΥΥ τέθηκε υπό την Αιγίδα της ΕΑΗΜ. Είναι η πρώτη φορά που ένα εθνικό συνέδριο χώρας-μέλους τυγχάνει αυτής της τιμητικής διάκρισης, η οποία αντανακλά τη διεθνή αναγνώριση του έργου της ελληνικής εταιρείας.

Το φετινό επετειακό συνέδριο της ΕΕΜΥΥ έχει γενικό τίτλο “Υγεία: Η Στρατηγική της Διά-κρισης” και σηματοδοτεί την ανάγκη διατύπωσης μιας σφαιρικής και πολυθεματικής πρότασης διαφυγής του συστήματος υγείας από τη διαχρονική κρίση, με στόχο την ανθρωποκεντρική λειτουργία, την επάρκεια και την ποιοτική διάκριση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, στο πλαίσιο της οικονομικής πραγματικότητας των επόμενων ετών.

Εκτός των δεκάδων νοσοκομειακών στελεχών που συμμετέχουν με την παρουσίαση εργασιών τους, προσκεκλημένοι διακεκριμένοι ομιλητές θα καλύψουν σύγχρονα θέματα, όπως είναι η μετάβαση από την πληροφόρηση στην τεχνητή ευφυΐα, η αξιολόγηση των αναγκών υγείας, η οργάνωση και διοίκηση της υγείας κ.ά., σε ένα διαδραστικό συνέδριο, ικανό να διατυπώσει με το πέρας του μια εφικτή στρατηγική πρόταση.