ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ: Ενήλικοι πρόσφυγες προκάλεσαν ζημιές σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων!

22-08-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία διατυπώνει την Τετάρτη 22 Αυγούστου η γνωστή για την πολυδιάστατη και πολύ χρήσιμη δράση της μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) “Άρσις”, σχετικά με καταστροφές σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων, τις οποίες προκάλεσαν ενήλικοι πρόσφυγες, οι οποίοι ελάμβαναν έως σήμερα φροντίδα και υπηρεσίες ως… ανήλικοι!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΜΚΟ “Άρσις” έχει ως εξής:

“Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου νεαροί πρόσφυγες από το Πακιστάν προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για πρόσφυγες, η πλειοψηφία των οποίων φιλοξενούνταν στη δομή τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η αστυνομία προσήγαγε εννέα πρόσφυγες, οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν και  αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού. Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια είχαν υποβληθεί ή επρόκειτο να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι όντως ανήλικοι, δηλαδή εάν θα έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να φύγουν από τη δομή, οι νεαροί πρόσφυγες από το Πακιστάν προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στον ξενώνα, επικαλούμενοι ως αφορμή την ποιότητα του φαγητού και την περιορισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν και την παρέμβαση της αστυνομίας”.