Η διαδικασία αποζημίωσης των συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ

27-08-2018

Εγκύκλιο για τη διαδικασία αποζημίωσης των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό οικογενειακών ιατρών, εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι οικογενειακοί ιατροί αμείβονται κατά κεφαλή για το σύνολο του πληθυσμού ευθύνης τους, βάσει του συντελεστή ηλικιακής ομάδας.

Κατ’ εξαίρεση το πρώτο εξάμηνο της ισχύος  της  σύμβασης, η  αμοιβή  του  οικογενειακού  ιατρού ανέρχεται  για  τους γενικούς ιατρούς και παθολόγους στα 1.801,09 ευρώ και για τους παιδιάτρους στα 1.800,00 ευρώ. Μετά  την  παρέλευση  του  εξαμήνου  η  αποζημίωση του  οικογενειακού  ιατρού προσδιορίζεται βάσει  των  πραγματικών  στοιχείων, του  εγγεγραμμένου  σ’  αυτόν πληθυσμού ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000,00 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για  τη  μηνιαία  αποζημίωση  του  α’  εξαμήνου  της  ισχύος  της  σύμβασης,  τα δικαιολογητικά υποβολής (φυσικό αρχείο) θα είναι :

–          το πρωτότυπο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών,

–          το έντυπο ηλεκτρονικής υποβολής, που θα εκτυπώνεται από το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού (Ε-ΔΑΠΥ) μετά την ολοκλήρωση της.

Τα  δικαιολογητικά,  θα  τοποθετούνται  σε  φάκελο Α4 στον  οποίο  θα επικολλάται το έντυπο με τα στοιχεία της υποβολής (εκτυπώνεται από το Ε-ΔΑΠΥ, έχει  μοναδικό  αριθμό    και  αναγράφει  τα  στοιχεία  της  υποβολής) και θα ταχυδρομούνται, μέχρι και την 20η του επόμενου μήνα απ’ αυτόν της παροχής υπηρεσιών, στην ταχ. δ/νση ‘Θέση 2 Πεύκα Ασπρόπυργος Αττικής Τ.Κ. 19300’, προκειμένου  να  ψηφιοποιηθούν και  να  τηρηθούν  ως  αρχείο  δικαιολογητικών δαπανών.

Ο οικογενειακός ιατρός για κάθε επίσκεψη μέλους του πληθυσμού ευθύνης του, θα καταχωρεί  στο Ε-ΔΑΠΥ και  θα εκτυπώνει το αντίστοιχο έντυπο στο οποίο  θα υπογράφει ο δικαιούχος (στις περιπτώσεις παιδιάτρων θα υπογράφει ο γονέας του ανήλικου δικαιούχου).

Τα έντυπα των επισκέψεων (τα οποία από την ανάλυση των στοιχείων του πρώτου εξαμήνου μπορεί να μεταβληθούν) θα τηρούνται ανά μήνα στο αρχείο του ιατρού, για οποιονδήποτε έλεγχο από τις υπηρεσίες του Οργανισμού.